Les condicions meteorològiques afavoreixen l'extinció de l'incendi de Villanueva de Viver

El perímetre de l’incendi forestal és de 50 kilòmetres, encara que fins ara no ha afectat cap paratge natural

Les condicions meteorològiques afavoreixen l'extinció de l'incendi de Villanueva de Viver

L’incendi de Villanueva de Viver, que va començar dijous passat, hui continua actiu amb quasi una desena de municipis i pedanies desallotjades. Segons ha informat Emergències de la Generalitat Valenciana, les favorables condicions meteorològiques d’aquesta vesprada han permés “reduir molt la flama”

Ara, els equips de bombers estan treballant a refrescar, repassar i assegurar la zona i al llarg de la nit prosseguirà el treball dels mitjans terrestres i els drons de la UME. Les previsions apunten al fet que la meteorologia aquesta nit contribuirà a les labors d’extinció, ja que l’ambient serà fresc i el nivell d’humitat d’un 90%.

El Lloc de Comandament Avançat ha destacat que el foc que ha saltat en la zona de Montant, en la part sud, s’està supervisant amb un dron de la UME per a contindre el seu avanç. Així mateix, en el sector de la Font de la Reina, també s’han realitzat maniobres per a defensar el flanc, que presenta zones de difícil accés de mitjans terrestres.

Fins ara, s’han cremat unes 4.600 hectàrees de Villanueva de Viver, el perímetre afectat és d’aproximadament 55 quilòmetres i de moment no ha afectat cap paratge natural.

Es manté el nivell 2 del Pla Especial enfront del Risc d’Incendis Forestals i no es preveu desescalar recursos, per la qual cosa es manté el desplegament terrestre i l’entrada de 23 mitjans aeris per a avançar en l’extinció de l’incendi forestal i protegir la vida i béns dels veïns de la zona.

L’incendi de Villanueva de Viver ja ha obligat al desallotjament de veïns de Font de la Reina, la Pobla d’Arenós, La Monzona, Montanejos, Montant, Arañuel i ahir es van sumar Figueres, Pavies i Torralba. Les pedanies dels Calpes, Els Cants, La Monzona, L’Alqueria de Montanejos, La Artajuela i Vilanova de la Reina també han hagut de ser desallotjades. I, de moment, es descarta que els veïns i veïnes d’aquestes localitats puguen tornar a les seues cases.

Aquest dimarts, Emergències ha establit el nivell extrem per risc d’incendis forestals en el conjunt de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa està prohibit encendre qualsevol tipus de foc encara que estiga autoritzat pel Pla Local de Cremes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari