Quan es pot fer turisme a Castelló?

La fase 1 de la desescalada ja contempla algunes activitats turístiques, encara que amb limitacions

Quan es pot fer turisme a Castelló?

Divendres passat, Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, i el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, van anunciar que tota la Comunitat Valenciana estaria en la fase 1 de la desescalada aquest dilluns. Una fase que permet el primer contacte social després de més de dos mesos de confinament i que ha generat preguntes com quan puc fer turisme o quan puc anar a la platja i tornar a gaudir, així, d’alguns dels tresors turístics mediterranis.

Quan es pot fer turisme a Castelló?

Des d’aquest dilluns, amb tota la Comunitat Valenciana en la fase 1 del Pla de Transició cap a una Nova Normalitat, ja es pot fer turisme provincial a Castelló. I és que, entre altres mesures, ja es permeten els desplaçaments dins de la mateixa província, entre els municipis que la integren.

Tan sols es podrà anar a altres províncies diferents de les de residència per qüestions laborals, professionals, d’assistència i cura de persones majors, per a tornar al lloc de residència, per motius sanitaris i de força major, com ja estava establit fins ara.

Així mateix, es pot anar als hotels de Castelló o als allotjaments turístics, una bona oportunitat per a visitar els principals reclams turístics dels grans i petits municipis castellonencs. Les empreses registrades poden fer turisme actiu i de naturalesa amb grups limitats de 10 persones com a màxim.

No obstant això, en aquests establiments es mantenen tancades les zones comunes i no estarà permesa la utilització de piscines, spas, gimnasos, miniclubs, zones infantils, discoteques, salons d’esdeveniments i espais que no siguen imprescindibles per a l’hostalatge.

En aquest sentit, també es podria gaudir de la gastronomia local a les terrasses dels bars, que hauran de mantenir una distància de dos metres entre les taules i un aforament del 50% com a màxim. En total, podrien menjar fins a 10 persones per taula.

Una altra de les opcions per a fer turisme en la desescalada és aprofitar per a fer senderisme a Castelló o gaudir d’activitats culturals, amb un límit de 30 persones en el cas dels espectacles o un terç de l’aforament tant en llocs tancats com en oberts. Així mateix, els museus obrin les seues portes amb un terç de l’aforament.

Puc anar a les platges de Castelló en la Fase 1?

Una altra de les qüestions que més dubtes genera és quan es pot anar a la platja a Castelló durant la desescalada. En aquest cas, amb l’entrada a la fase 1 de tots els departaments, es pot anar a les platges castellonenques per a passejar pels passejos marítims i per l’arena, sempre respectant els horaris establits per a cada edat. Això significa que podríem agafar el cotxe per a poder anar a la platja sense eixir de la província.

Malgrat això, no és possible banyar-se, prendre el sol ni fer activitats que impliquen estar parats a la platja encara.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari