Culla, seleccionada per al "Calendari de l'Espanya buida" 2021

Culla, seleccionada per al "Calendari de l'Espanya buida" 2021
08/04/2021 -

Al cap d’un any amb mobilitat limitada, i amb l’esperança posada en la campanya de vacunació, els espanyols estan impacients per tornar a viatjar, tant en les seues vacances com els caps de setmana. Especialment després d’una Setmana Santa amb restriccions, totes les esperances estan posades en un estiu que, amb totes les precaucions necessàries, esperem poder emprendre noves i desconegudes rutes per a desconnectar de tants mesos d’aïllament.

Per a donar resposta a aquesta inquietud, el Grup Driver, xarxa de centres especialitzats en pneumàtics i mecànica ràpida, llança la segona edició del “Calendari de l’Espanya buida”, amb dotze pobles nous, per a reivindicar l’encant del territori que pateix les conseqüències de la despoblació i que està en risc de desaparició, si no s’actua ràpidament.

Davant les dificultats de viatjar a l’estranger i amb la il·lusió centrada en l’estiu, és el moment de fer costat als pobles de l’Espanya buida i promoure la mobilitat interna, sempre que la situació sanitària ho permeta. Per això, la iniciativa convida a descobrir dotze racons recòndits d’Espanya, entre els quals es troba el castellonenc Culla, pobles amb un encant especial, dels quals es dóna a conéixer les seues històries, les seues festes, la seua gent i com arribar a ells per carretera. Juntament amb una foto de cada localitat, el calendari inclou una descripció individual de cadascun d’ells i assenyala el millor itinerari per a arribar amb total confiança amb cotxe fins a tots ells.

Aquest viatge pot realitzar-se en format paper i també en línia, a través de la pàgina web calendariodelaespañavacia.com, des d’on pot descarregar-se i imprimir-se el calendari. Aquesta plataforma permetrà compartir altres poblacions a través d’un formulari on, qualsevol ciutadà que així ho desitge, podrà agregar la història de la seua localitat i, d’aquesta manera, tindrà l’opció de participar en següents edicions del calendari. A través de l’etiqueta #CalendarioEspañaVacia també es podrà compartir les imatges que els usuaris publiquen en les seues xarxes socials.

Inspirat en el mític calendari Pirelli, de qui el Grup Driver és partner oficial, l’objectiu és donar visibilitat i protagonisme a unes poblacions que sembla que hagen sigut oblidades i que podrien desaparéixer si no es posa remei, i animar als futurs visitants a desplaçar-se fins elles. Per a la realització del calendari, la companyia ha comptat amb la participació i l’entusiasta col·laboració dels alcaldes de les localitats i dels seus habitants.

El periodista Antonio Lobato, que exerceix com a padrí d’aquesta iniciativa i és ambaixador del Grup Driver, celebra “que una marca s’implique d’aquesta manera en un concepte tan pròxim i tan bonic”. Al locutor esportiu, que protagonitza les peces audiovisuals que acompanyen al calendari, el va sorprendre el magnetisme que desprenen aquestes localitats: “Són pobles especials i representatius del que som i d’on venim. L’Espanya buida és un bé cultural i patrimonial del qual hem de sentir-nos orgullosos i hem de fer tot el que siga a les nostres mans per a preservar-lo. Són xicotets pobles i llogarets que, quan els descobreixes, t’enamores.”

Per part seua, el responsable de Màrqueting del Grup Driver, Alex Vilalta, comenta que “malgrat la delicada situació sanitària que estem vivint, hem decidit tornar a fer costat als nostres pobles amb la segona edició del Calendari de l’Espanya Buida, sempre acompanyat de les recomanacions i precaucions que s’han de prendre a l’hora de visitar-los. Són part del nostre patrimoni i en els moments difícils és quan més hem de secundar-los.”

Les localitats protagonistes del calendari d’enguany són: Bandujo (Astúries), Bárcena Major (Cantàbria), Castelnou (Terol), Cuevas del Agua (Astúries), Culla (Castelló), Genalguacil (Màlaga), Mogroviejo (Cantàbria), Montclar (Barcelona), O’Cebreiro (Lugo), Peñalba de Santiago (Lleó), Robledillo de Gata (Càceres) i Sant Jaume de Frontanyà (Barcelona).

El calendari de l’any 2020 el van protagonitzar Agüero (Osca), Bonilla de la Serra (Àvila), Mombeltrán (Àvila), Alarcón (Conca), Belvís de Monroy (Càceres), Iglesuela del Cid (Terol), Berlanga de Duero (Soria), Zorita dels Cans (Guadalajara), Bagergue (Lleida), Uclés (Conca), Villardeciervos (Zamora) i Almonesir (Toledo).

El calendari exemplifica el canvi de paradigma que suposa passar uns dies de vacances o d’escapada de cap de setmana en un entorn rural o, fins i tot, instal·lar-se en una de les poblacions de l'”Espanya buida” de manera definitiva, ara que sembla que el teletreball ha arribat per a quedar-se. La iniciativa fa també una anomenada a la responsabilitat i demana als futurs turistes que prenguen les mesures de seguretat i higiene adequades quan visiten les localitats.

Sobre Grup Driver

El Grup Driver és una xarxa de tallers especialitzats en pneumàtics i mecànica ràpida. Integrat per les ensenyes Driver Center i Autia amb més de 25 anys d’història, compta amb més de 260 punts de venda en el territori espanyol i és el partner oficial de Pirelli.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari