Desembarcament de Santa María Magdalena de Moncofa 2023: horari i programa d'actes d'una tradició en la mar

Aquest esdeveniment està declarat com a Festa d’Interés Turístic Provincial i celebra aquest 2023 el seu 600 aniversari

Desembarcament de Santa María Magdalena de Moncofa 2023: horari i programa d'actes d'una tradició en la mar

La localitat castellonenca de Moncofa viurà hui dilluns 24 de juliol un dels actes més emotius i especials dins de la programació de les festes patronals de Santa Maria Magdalena. Es tracta del desembarcament de la figura d’aquesta santa que a més és la patrona del municipi. Així, el compte arrere per a aquest esdeveniment religiós ja ha començat.

A més, el tradicional desembarcament de la patrona compleix 600 anys aquest 2023, ja que és una tradició que es porta fent en la localitat des de l’any 1423. Declarada Festa d’Interés Turístic Provincial és des de fa dècades el plat fort per excel·lència dins del programa de festejos que es realitzen cada any a Moncofa entre el 21 i el 29 de juliol.

Serà a partir de les 18 hores quan comencen els actes previs al gran moment del desembarcament. A les 18:45 hores se celebrarà una ofrena en l’ermita al qual acudiran els ‘festers’ i la cort d’honor. A les 19 hores, es farà la rebuda de la patrona Santa María Magdalena per la riba de la mar després de la processó que recorrerà els carrers de Moncofa des de l’ermita.

Finalment, serà a les 20 hores quan es produïsca el Desembarcament de la figura i, com a marca la tradició, es recitaran uns versos i es prosseguirà amb la processó fins a l’ermita on es durà a terme la multitudinària missa, a la qual enguany també acudiran els ‘festers’ i la cort d’honor amb motiu del 600 aniversari d’aquesta festa d’interés provincial.

Els actes pel desembarcament que es produiràn al llarg de la vesprada de hui dilluns 24 de juliol finalitzaran amb un castell de focs artificials aquàtic que es dispararà enfront del passeig Marítim de Moncofa i estarà a càrrec de la Pirotècnia Reyes Martí de Borriana. Finalment, a les 23:30 hores serà el torn de l’actuació musical de l’Orquestra Matrix Banda en la plaça Ruiz Picasso.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari