La desinfecció reforça les restriccions contra la COVID als municipis castellonencs

El Consorci Provincial de Bombers atén la demanda de desinfecció, mentre que els ajuntaments augmenten i prorroguen restriccions per por a un increment de casos

La desinfecció reforça les restriccions contra la COVID als municipis castellonencs

La pandèmia del coronavirus ha afectat especialment alguns municipis de la província de Castelló, com Onda, Morella, Vinaròs i Nules, amb més restriccions imposades des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. El control d’aforament o el tancament d’alguns espais públics han tractat de limitar l’avanç de la COVID-19 en els seus perímetres, però cada vegada són més els municipis que estan actuant des de les seues competències per a evitar empitjorar, amb la desinfecció com a reforç.

Tal com va anunciar fa just una setmana el president de la Diputació, José Martí, el Consorci Provincial de Bombers s’encarrega d’atendre les demandes dels consistoris quant a la desinfecció d’espais públics. “Com al començament de la pandèmia, en aquesta segona ona continuarem actuant en les vies i locals públics més transitats per a dificultar la transmissió del virus”, va explicar Martí, que va afegir que durant els primers mesos de confinament es van coordinar 468 accions de desinfecció en 117 municipis i 15 pedanies de la província.

Així, fins hui aquests bombers han desinfectat en diverses ocasions Nules, Onda, Vinaròs i Morella, els municipis més perjudicats per la pandèmia a Castelló. Segons l’última actualització de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, del 15 de novembre, Nules ha registrat 240 casos positius confirmats per PCR des que va començar la pandèmia, 30 d’ells en els últims 14 dies; Morella, 147 casos en total, 15 d’ells en les últimes dues setmanes; en el cas d’Onda, s’han registrat 481 casos positius, 28 en els últims 14 dies; i en el cas de Vinaròs, 630 persones han donat positiu des que va començar la pandèmia, un terç d’elles 206 en les últimes dues setmanes.

No obstant això, Alcossebre i Almassora també rebran un equip de bombers per a desinfectar els espais més transitats per la població. Almassora, a més, ha anunciat sis nous llocs de treball per a conscienciar sobre la pandèmia en centres educatius i exercir labors de desinfecció en espais oberts a l’aire lliure, així com en edificis públics de l’ajuntament.

Per a la desinfecció se segueixen els protocols habituals i els treballs se centren en mobiliari urbà i zones més transitades, amb una dissolució d’hipoclorit sòdic que s’aplica sobre carrers, bancs, parcs, residències, centres de salut, farmàcies, ajuntaments, oficines bancàries, parades d’autobús, xicotets comerços, contenidors i baranes.

S’amplien i prorroguen restriccions

Ahir mateix, altres municipis van endurir les seues restriccions per a frenar l’avanç de la pandèmia. És el cas d‘Almenara, on la seua alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha realitzat un decret ampliant les mesures ja existents des d’anit fins al 9 de desembre. “No ens hauria agradat ampliar les mesures que prenem fa uns dies, però l’augment de casos fa que les incrementem per a frenar la incidència”, ha explicat.

Així, s’ha prorrogat el tancament de parcs infantils, jardins, zones verdes, pipi-ca, parc de gimnàstica de la tercera edat, zones recreatives de la Muntanyeta del Dipòsit i l’Estany i de totes les instal·lacions esportives, entre altres.

A més, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, assenyalava ahir mateix que el Consell remena l’opció de prorrogar el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana fins dimecres que ve 9 de desembre, després de passar el pont de la Constitució, encara que s’espera la seua confirmació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari