La despoblació escuda quasi la meitat dels municipis de la província enfront de la COVID

62 municipis han resistit el primer any de pandèmia sense detectar brots i 10 d’ells no han registrat cap cas

La despoblació escuda quasi la meitat dels municipis de la província enfront de la COVID

Cada dia, l’actualització de dades de COVID-19 en la Comunitat Valenciana, dóna un xicotet respir. La duresa de la tercera ona de la pandèmia, que ha superat amb escreix l’impacte de la primera, fa un any, ha arribat a aconseguir els 9.000 casos positius en tan sols un dia, però aquesta xifra ha caigut en picat com a resposta a les dures restriccions. Exemple d’això és que aquest dilluns la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat 89 contagis entre les tres províncies, al que cal sumar una bona notícia per als municipis de Castelló: 62 d’ells no han notificat cap brot en el primer any de pandèmia.

En concret, els municipis sense brots a la província de Castelló són Aín, L’Alcúdia de Veo, Alfondeguilla, Algímia d’Almonesir, Almedíxer, Aranyel, Argeleta, Artana, Atzeneta del Maestrat, Aiòder, Barraques, Benafer, Benafigos, Castell de Cabres, Castellfort, El Castell de Vilamalefa, Cervera del Maestrat, Xóvar, Cirat, Cortes d’Arenós, Culla, Espadella, Figueroles, La Font de la Reina, Les Fonts d’Aiòder, Geldo, Herbers, Figueres, Lludient, Matet, Montán, Navaixes, Palanques, Pavies, Pina de Montalgrao, La Pobla de Benifassà, La Pobla Tornesa, Portell de Morella, La Pobla d’Arenós, Sacanyet, La Serratella i Tírig.

A ells se sumen Todolella, Toga, Toràs, el Toro, Torralba del Pinar, La Torre d’en Besora, La Torre d’en Doménec, Torrechiva, Les Useres, Vall d’Almonesir, Vallibona, Vilanova d’Alcolea, Vilar de Canes, Vilamalur, Vilanova de la Reina, Villores, Xodos, Sorita i Sucaina.

El tret que comparteixen tots ells és que la seua població és menor de 2.000 persones. Les localitats amb més habitants de la llista són Artana (1.955 veïns i veïnes censades), Atzeneta del Maestrat (1.304), La Pobla Tornesa (1.212), La Serra d’en Galceran (988) i Les Useres (959). D’aquesta manera, la despoblació ha suposat un escut enfront de la COVID per a tots aquests veïns i veïnes.

Això no significa que no hi haja hagut casos de COVID, sinó que no s’han produït brots, és a dir, “qualsevol agrupació de tres o més casos confirmats o probables amb infecció activa en els quals s’ha establit un vincle epidemiològic”, segons la consideració del Ministeri de Sanitat.

D’aquesta manera, quasi la meitat de municipis de la província no han comptat amb brots. En concret, el 45,9%, la qual cosa converteix la província en la qual menys brots ha registrat en el primer any de pandèmia.

La COVID-19: un virus llunyà en 10 municipis de Castelló

D’aqueixos 62 municipis, hi ha 10 que sí que poden presumir d’haver vist la COVID-19 tan sols des de lluny, ja que no han registrat cap cas de coronavirus des que va començar la pandèmia fa un any, per la qual cosa tampoc han lamentat defuncions. Segons l’última actualització de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, aquests deu municipis supervivents són Aranyel, Castell de Cabres, La Font de la Reina, Les Fonts d’Aiòder, Herbers, Lludient, Palanques, Sacanyet, Torralba del Pinar i Sorita.

A més, la majoria de municipis que no han registrat brots han comptat amb casos molt comptats, per davall dels 8 casos excepte algunes excepcions en els municipis més poblats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari