Diputació agilitza els tràmits per implantar el Pla d'Ocupació als ajuntaments de la província

Ferrando: “Estem ajustant al màxim terminis permesos per l’Estat d’Alarma per sostenir l’ocupació local com a mesura de contenció enfront de la crisi que ha provocat el Covid-19”

Diputació agilitza els tràmits per implantar el Pla d'Ocupació als ajuntaments de la província
04/04/2020 -

La Diputació de Castelló ha obert ja la convocatòria per a la concessió de subvencions corresponent al Pla d’Ocupació de l’any 2020. Aquestes ajudes, pressupostades en 850.000 euros, estan destinades a generar llocs de treball d’un mínim de tres mesos en l’àmbit locali han sigut recuperades enguany per la nova corporació com a resposta a la demanda de les alcaldies de les comarques de Castelló, les quals reclamaven poder disposar de recursos econòmics per reforçar els serveis municipals en èpoques d’increment de població.

El diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha assenyalat que, «la crisi generada per l’emergència sanitària del Covid-19 fa encara més urgent la tramitació d’aquestes subvencions, ja que cal sostenir l’ocupació local com a mesura de contenció». Per això, ha dit, «estem ajustant al màxim els terminis administratius en què ens permet treballar el decret d’Estat d’Alarma perquè les ajudes apleguen en període estival, tal com estava planificat».

En eixe sentit, el Servei de Promoció Econòmica de la Diputació ha emés un comunicat via correu electrònic a tots els consistoris per informar-los de l’activació del procediment en Seu Electrònica per a la tramitació de les sol·licituds. «Cal tenir en compte que, donat que l’Estat ha paralitzat els processos administratius durant la quarantena, els trenta dies naturals de termini habitual comptaran a partir de la finalització d’aquest», ha explicat Ferrando.

En tot cas, ha indicat que els ajuntaments poden començar a preparar la documentació i accelerar així el procés de presentació i esmena un cop obert el procediment. Igualment, ha recordat que les persones desocupades que vulguen optar a les places ofertes als seus municipis han de figurar inscrites en LABORA, tal com s’estipula en les bases reguladores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari