Diputació impulsa el turisme gastronòmic i el consum de productes autòctons

Diputació impulsa el turisme gastronòmic i el consum de productes autòctons
25/02/2019 -

La Diputació de Castelló impulsa el turisme gastronòmic i el consum de productes autòctons amb la creació de noves jornades gastronòmiques a través del seu projecte Castelló Ruta de Sabor. Així, des d’avui i fins a dilluns que ve, 25 de febrer, tindran lloc en el port esportiu d’Orpesa les I Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Mariner. Aquesta iniciativa, organitzada per la Diputació, naix amb la vocació de posar en valor els productes de la mar de la província de Castelló en un lloc tan atractiu com les instal·lacions del port esportiu del municipi.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “les jornades gastronòmiques s’estan erigint com una fórmula turística d’èxit als nostres municipis, que veuen l’oportunitat de mostrar a les visites i al propi veïnat dels pobles la riquesa gastronòmica del territori. Vincular les jornades als productes autòctons permet conéixer-los més de prop, i amb això també el seu cultiu, les seues propietats, i sobre totes les coses, millorar el nostre coneixement dels atractius de la província de Castelló”.

Martínez ha insistit en el fet que “les jornades gastronòmiques ajuden a desestacionalitzar el turisme a través de Castelló Ruta de Sabor, i aquest és l’objectiu també d’aquestes primeres Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Mariner amb què contribuïm a la posada en valor dels excel·lents productes de la nostra província i dinamitzem els nostres pobles i els nostres espais turístics, com en aquest cas”.

Cal assenyalar que les jornades ofereixen menús especialitzats en l’arròs mariner en els tres restaurants del port esportiu d’Orpesa durant aquests dies.

La dualitat mar i muntanya, atractiu també en la gastronomia

La dualitat i convivència de l’entorn marítim amb el muntanyós en un mateix territori és l’element diferencial de la província de Castellón que més està concentrant la comunicació de la Diputació a l’hora de promocionar la destinació provincial en les fires turístiques i també gastronòmiques adreçades al públic nacional.

En el cas de les jornades d’Orpesa, la Diputació pretén posar en valor la qualitat dels peixos i arrossos de la província més típics dels municipis costaners.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari