La Diputació de Castelló destinarà 37,4 milions d'euros per a impulsar els projectes econòmics destinats a la reconstrucció

L’eix ‘Reconstruir Castelló’ apostarà pel suport als municipis per a la generació d’ocupació

La Diputació de Castelló destinarà 37,4 milions d'euros per a impulsar els projectes econòmics destinats a la reconstrucció
16/12/2020 -

La Diputació de Castelló apostarà en 2021 per un gran eix que, sota el paraigua de ‘Reconstruir Castelló, destinarà més de 37,4 milions d’euros per a convertir-se en el motor econòmic de la província, “un esforç pressupostari impensable fa uns mesos que ens permetrà treballar de manera intensa en la recuperació de la província”.

Així ho ha afirmat el president de la Diputació, José Martí, qui ha destacat la importància de l’aprovació ahir en el ple, amb els vots a favor de PSPV, PP, Compromís i Ciutadans, del pressupost de la institució per a 2021, uns comptes que recullen un import global de 168,3 milions d’euros, 20 milions més que en el present exercici.

José Martí ha subratllat que el pressupost #ReactivemCastelló2021 “serà sens dubte la base per a impulsar l’economia de la província, sense deixar a ningú arrere, perquè així ho necessita la nostra gent, les nostres empreses, les nostres entitats i els nostres municipis, siguen grans o xicotets”.

El pressupost compta amb quatre eixos principals: ‘Reconstruir Castelló’, amb 37,4 milions; ‘Impulsar Castelló’, amb 32,5; ‘Protegir Castelló’, amb 11 milions, i ‘Fer Més Sostenible Castelló’, amb 14 milions.

Respecte al primer d’ells, distribuït en cinc plans, Martí ha destacat que la meta és “reconstruir el que ens ha arrabassat la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la Covid-19”, en subratllar que “ens enfrontem a una crisi històrica i, per això, hem de posar els mitjans necessaris per a combatre-la”.

El primer dels plans inclosos en aquest eix és el ‘Pla Reactivem 135’, amb 17,4 milions d’euros i un augment de 5 milions respecte a 2020. Ací es manté el ‘Pla 135’ d’obres i serveis amb el mateix import, 12,4 milions d’euros, al qual se suma un ‘Pla Reactivem Obres’ destinat al fet que els ajuntaments realitzen inversions, per un import de 5 milions d’euros, per la qual cosa els municipis comptaran un fons total de 17,6 milions per a realitzar obres.

Una altra de les novetats per a 2021 és el ‘Pla Reactivem Empreses’, nou fons d’ajudes de 5 milions d’euros perquè els destinen els diners a minimitzar l’impacte de la crisi provocada per la pandèmia en les petites empreses i els autònoms dels seus municipis.

Com a tercera pota d’aquest bloc està el ‘Pla Reactivem Cooperació’, amb 5,6 milions d’euros per al fons de cooperació municipal. Per segon any la Diputació se suma aportant la mateixa xifra que la Generalitat Valenciana. D’aquesta forma, els municipis castellonencs rebran 11,2 milions d’euros d’un fons indeterminat, que els permet invertir aquests diners amb total autonomia.

D’altra banda sobreïx el ‘Pla Reactivem l’Ocupació’, amb 1,3 milions d’euros per a fomentar la creació d’ocupació i ajudar autònoms i a empreses a millorar les seues competències digitals i la seua sostenibilitat. D’aquesta quantitat, més de 900.000 euros aniran al ‘Pla d’Ocupació’ de 2021, un programa destinat als ajuntaments per a la contractació temporal de personal en situació d’atur.

Al costat d’això està el ‘Pla de Digitalització Empresarial’, dedicat a municipis de menys de 10.000 habitants, amb una partida inicial de 300.000 euros que s’ampliarà fins a arribar als 750.000 euros. També s’habilita una partida de 50.000 euros per al Programa de Sostenibilitat Empresarial i 50.000 euros per al servei d’informació d’ajudes europees, estatals, autonòmiques i locals perquè la Diputació i els ajuntaments puguen aconseguir més fons d’altres administracions.

El cinqué dels apartats que recull aquest eix està recollit en el ‘Pla Reactivem ‘Turisme’, amb un total de 3,1 milions d’euros distribuïts en diferents mesures de suport al turisme per a accelerar la seua reactivació i creixement. Entre elles, un Fons de Cooperació per a Municipis Turístics amb 200.000 euros inicials que s’ampliaran fins a igualar la quantitat que fixe la Generalitat Valenciana, així com la represa del programa de viatges Castelló Sènior, que va ser ajornat en l’exercici 2020 per la pandèmia amb una dotació d’1.041.642 €.

A més, entre altres aspectes, es duplica la línia de subvenció en concurrència competitiva per a entitats privades sense ànim de lucre per a la realització d’accions creació i difusió de l’oferta turística amb una dotació de 200.000 euros. Així mateix, es mantenen 3 línies de subvenció en concurrència competitiva dirigides a ajuntaments per import de 505.000 euros: 225.000 euros per a contractació d’informadors i guies, 31.600 euros per a festes d’interés turístic, 200.000 euros (80.000 euros més) per a material gràfic i accions de promoció.

S’habilita així mateix una nova partida per a una subvenció dirigida a festivals per import de 372.000 €, la qual cosa reflecteix que la diputació manté la seua aposta per la celebració d’aquests macroevents com a motor econòmic i instrument de promoció de la província a nivell mundial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari