La Diputació activa el Pla Ceràmic de 2021 amb 400.000 euros per a la renovació d'espais públics amb taulell de Castelló

La institució provincial cedeix a Vinaròs i Sot de Ferrer els projectes guanyadors del Concurs de Regeneració Urbana (CRU) perquè inicien la licitació de les obres

La Diputació activa el Pla Ceràmic de 2021 amb 400.000 euros per a la renovació d'espais públics amb taulell de Castelló
09/12/2020 -

La Diputació de Castelló ha activat aquest dimecres el Pla Ceràmic de 2021 amb la cessió dels projectes guanyadors del Concurs de Regeneració Urbana (CRU) als ajuntaments de Vinaròs i Sot de Ferrer. Es tracta del primer pas per a arrancar el procés de licitació de les obres, les quals consistiran en la renovació de dos espais emblemàtics d’aquestes localitats amb ceràmica de Castelló. El cost d’ambdues actuacions serà de 400.000 euros.

L’aprovació d’aquesta subvenció en espècie, valorada en 25.000 euros per a cada ajuntament, és un tràmit indispensable per a dur a terme l’execució dels treballs, ja que és la Diputació qui se’n fa càrrec del cost de l’elaboració dels projectes però són els municipis els encarregats de tramitar-ne i portar a terme la seua execució amb el patrocini de la institució provincial.

El president de la Diputació, José Martí, s’ha mostrat convençut que el Pla Ceràmic “és el millor aparador que té la indústria ceràmica castellonenca per a exhibir el potencial i la varietat d’usos del taulell fora de l’àmbit de la llar”. És això, ha continuat, “el que ens convida a mimar-lo, perquè en temps de crisi ix reforçat aquell que busca la diferenciació de la resta i està clar que amb la ceràmica tenim molt a dir encara”.

Els projectes, en marxa

En el transcurs dels últims dos mesos, els passats des de l’entrega dels premis del CRU fins a hui, s’han desenvolupat els dos projectes bàsics d’execució, per al qual s’han creat taules de treball entre els equips d’arquitectes i els ajuntaments vencedors. Una vegada perfilats els últims detalls, “els consistoris disposaran dels plans perquè puguen engegar els tràmits de licitació”, ha explicat Martí. Les previsions amb les quals es treballa a data de hui és que les obres arranquen durant el primer semestre de l’any i que es culminen abans de finalitzar el 2021.

Pel que fa als projectes, en el cas de Vinaròs es renovarà la imatges i les funcionalitats de la concorreguda parada d’autobusos del riu Cervol. El projecte contempla l’ampliació de l’espai per a les persones en detriment de l’asfalt i una major integració amb el parc de les Catalinetes. L’element més característic serà la substitució de les actuals marquesines per unes altres de disseny elaborades amb ceràmica, acer i fusta i recobertes de vegetació. Ha estat dissenyat per l’equip format per Luis Navarro i Carlos Sánchez.

A Sot de Ferrer, el Pla Ceràmic suposarà la completa posada en valor de l’antic llavador de l’Inchidor, que recuperarà el seu esplendor rodejat d’un nou jardí que servirà com a finestra a l’horta i al riu de Sot gràcies a l’habilitació d’un mirador. L’existència del Palau Gòtic a pocs metres i el pas de la sèquia major també han estat integrats en un espai que farà del verd i la ceràmica els seus trets més distintius. Aquest nou racó ha estat desenvolupat per Alejandro Martínez.

Més recursos per a les obres

El diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha destacat que “tant en els primers pressupostos de la Nova Diputació com en els de 2021, els de la reconstrucció de la província, hem apostat per reforçar el posicionament del Pla Ceràmic i hem augmentat la dotació dels premis des dels 180.000 euros fins als 200.000 per a executar cada projecte. “Per a aquest equip de govern és fonamental incentivar la innovació en la indústria perquè s’òbriga a nous mercats i pensem que amb el CRU i el Pla Ceràmic hem aconseguit la combinació perfecta”, ha finalizat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari