La Diputació s'adherirà la setmana que ve a les Ajudes Parèntesi

A més, la Diputació, agilitzarà la transferència als ajuntaments de 4,1 milions d’euros per a ajudes a pimes i autònoms

La Diputació s'adherirà la setmana que ve a les Ajudes Parèntesi
30/01/2021 -

La Diputació de Castelló farà efectiva en els pròxims dies la seua adhesió al programa d’ajudes de la Generalitat Valenciana per a donar suport a la recuperació de les pimes i autònoms de la província. Així ho ha confirmat el president de la corporació provincial, José Martí, després de la reunió de la comissió de seguiment del ‘Pla Parèntesi’, convocada aquest mateix dissabte per a accelerar els tràmits i que prestacions arriben “com més prompte millor” als sectors productius que més estan patint les conseqüències de la pandèmia de Covid-19.

Amb la incorporació ja programada, l’equip de govern està ultimant els últims serrells administratius per a activar el pagament als ajuntaments dels 4,1 milions d’euros que li corresponen com a institució valedora del ‘Pla Parèntesi’.

El president Martí ha informat que, respectant sempre als terminis administratius, “prioritzarem la tramitació de les transferències perquè els diners estiguen en mans dels ajuntaments en un curt espai de temps i que puguen obrir els terminis per a sol·licitar les ajudes”. Cal assenyalar que seran els propis municipis els que gestionaran els fons directament “perquè aquesta és la via més ràpida perquè les ajudes es concedisquen de la forma més àgil i ràpida”. Martí ha explicat que el pagament serà gradual a mesura que els ajuntament vagen sumant-se a la línia d’ajudes ‘Parèntesi’.

El mandatari castellonenc ha destacat que la província lidera aquest dissabte en percentatge el nombre d’adhesions al programa de suport a pimes i autònoms de la Generalitat “amb una cinquantena d’ajuntaments integrats” -pels 67 de València i els 46 d’Alacant-.

“Des d’un principi el nostre compromís era accelerar els tràmits perquè els sectors productius afectats reben com abans millor les prestacions per a poder protegir els negocis i els llocs de treball”. Davant la gravetat de la situació “no anem a parar ni un minut, ni els dissabtes tampoc, perquè la prioritat és que les ajudes isquen ja i arriben a les empreses”.

En la trobada, celebrada de manera telemàtica, han participat el president de la Generalitat, Ximo Puig; el director general d’Administració Local, Antoni Such; el secretari autonòmic de Cohesió Territorial, Alfred Boix; i els presidents de les tres diputacions valencianes -Toni Gaspar per València i Carlos Mazón per Alacant-.

Martí ha emfatitzat una volta més en la importància d’unir esforços entre institucions per a articular una resposta robusta que beneficie la ciutadania.

18,63 MILIONS PER A LA PROVÍNCIA

Els 135 municipis de Castelló rebran en les pròximes setmanes 18,63 milions d’euros perquè els destinen íntegrament a recolzar les microempreses i autònoms que més estan patint les restriccions a les que l’administració s’ha vist abocada a activar per a frenar l’expansió de la Covid-19. D’aquesta quantitat, la Diputació Provincial n’aportarà el 22,5 per cent, mentre que 62,5 per cent vindrà a càrrec del Consell i els ajuntaments assumiran el 15 per cent restant. Aquestes ajudes suposaran una ajuda directa de 2.000 euros per autònom o microempresa -amb menys de 10 empleats-, que s’anirà incrementant en 200 euros addicionals per cada treballador al seu càrreg, amb un màxim de 10.000 euros.

Les ajudes ‘Parèntesi’ s’engloba dintre del paquet de mesures de recolzament a autònoms i microempreses de la Generalitat (‘Pla Resistir’), amb el qual es posarà en circulació 340 milions d’euros per a reactivar l’economia valenciana. La Comunitat Valenciana és l’autonomia que majors recursos destina a recolzar els sectors productius més afectats per la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari