La Diputació i l'AECC s'uneixen per a convertir les platges de la província de Castelló en espais lliures de fum

La diputada Virginia Martí assenyala que aquesta iniciativa busca evitar la propagació de la Covid-19 i prevenir el tabaquisme i els seus efectes negatius en les persones

La Diputació i l'AECC s'uneixen per a convertir les platges de la província de Castelló en espais lliures de fum
03/04/2021 -

La Diputació de Castelló, a través del Patronat Provincial de Turisme, impulsarà del costat de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) un programa de sensibilització dirigit a ajuntaments de municipis turístics de la província perquè amplien els espais i platges lliures de fum.

La diputada de Turisme, Virginia Martí, està treballant estretament amb l’AECC per a formalitzar “en el més breu espai de temps” aquest programa “perquè puga implementar-se des d’aquest mateix estiu”. Així ho va manifestar la mateixa diputada en la reunió que va mantindre aquesta mateixa setmana amb la gerent de l’associació, Salomé Esteller.

En virtut de l’acord preliminar, serà la Diputació qui assumirà la direcció d’aquesta iniciativa, aprofitant la seua relació directa amb els ajuntaments, mentre que l’AECC s’encarregarà de desplegar la campanya de sensibilització a través del seu personal tècnic. La finalitat de tot això és que els ens locals facen seu el missatge que cal habilitar nous espais lliures de fum als municipis “no només per a evitar la propagació de la Covid-19, sinó també per a prevenir el tabaquisme i els seus efectes roïns en les persones”, ha afegit la diputada. El focus d’aquesta acció es posarà en platges i recursos turístics, places, parcs i espais públics en general.

Esteller ha explicat que “gràcies a l’impuls conjunt d’aquest programa, els tècnics de l’associació oferiran als municipis turístics de la província un servei de formació i capacitació que els donarà les claus per a poder desenvolupar aquest pla, material divulgatiu de referència i el benefici de participar en les accions de comunicació que des de l’associació i el patronat es puguen portar a terme”.

Virginia Martí ha afirmat que “la sensibilitat social en aquesta matèria ha crescut en els darrers temps degut, en gran manera, a la pandèmia de coronavirus, però també per la creixença dels hàbits saludables entre la nostra societat, per això”, ha prosseguit, “cal que les nostres destinacions s’adapten i milloren la gestió dels espais públics en aquesta qüestió”.

REUNIÓ AMB LA VICEPRESIDENTA PATRICIA PUERTA

A banda de l’àrea de Turisme, aquest pla de creació de zones lliures de fum i tabac també involucrarà la Vicepresidència de Benestar Social. Aquesta col·laboració s’ha tancat aquesta mateixa setmana en una reunió entre Salomé Esteller i la vicepresidenta Patricia Puerta, qui s’ha compromés a fer de nexe entre municipis i associacions i l’AECC perquè progressivament s’elimine el fum del tabac dels espais públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari