La Diputació aferma amb 160.000 euros la trajectòria investigadora de la Fundació de l'Hospital Provincial

El conveni de col·laboració signat per totes dues institucions permetrà activar nous programes d’investigació oncològica i de salut mental i potenciar l’activitat formativa i d’intercanvi de coneixement científic

La Diputació aferma amb 160.000 euros la trajectòria investigadora de la Fundació de l'Hospital Provincial
01/11/2020 -

La Diputació de Castelló i la Fundació de l’Hospital Provincial han signat un conveni de col·laboració pel qual el govern que presideix José Martí destinarà 160.000 euros a implementar per part de la institució sanitària nous programes d’investigació oncològica, oftalmològica i de salut mental. L’acord servirà també per a posar en marxa activitats formatives i d’intercanvi de coneixement científic per a encoratjar la labor investigadora del Consorci Hospitalari Provincial.

A través d’aquest conveni es finançaran les despeses de personal necessaris per a activar per part de la Fundació el Pla d’Actuació 2020, que inclou dues línies de treball. D’una banda, l’inici de projectes d’investigació, estudi i formació i preparació de la lluita contra el càncer; projectes centrats en els avanços de tècniques oftalmològiques i en matèria de salut mental, així com l’organització de cursos, simposis i congressos. Per una altra, la gestió d’assajos clínics del Consorci Hospitalari.

El conveni és un impuls a la labor investigadora que el president de la Diputació, José Martí, creu especialment necessari en l’actual conjuntura d’emergència sociosanitària per la Covid-19: “El futur passa per la investigació i la ciència, i l’equip de govern de la nova Diputació torna a renovar un any més aquesta aposta i compromís amb la investigació del Consorci a través de la Fundació de l’Hospital Provincial”.

A la signatura del conveni en la seu provincial de les Aules han assistit també, en representació de la Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló, el seu director general, Carlos Ferrer, i l’administradora general, María José Madrid. Tots dos han destacat que el suport econòmic a la labor investigadora de la institució plasmada en aquest conveni reforça un 2020 que, malgrat la crisi sanitària actual, ha escenificat “grans avanços” en el que a la labor investigadora de la Fundació es refereix.

En aquest sentit, Ferrer ha recordat els “passos ferms, sinergies i vies de col·laboració” iniciades en les últimes setmanes per a establir les bases del futur Institut d’Investigació Sanitària (IIS) de Castelló, “que situarà a la província a l’avantguarda, serà un motor de coneixement, investigació i ocupació i, el més important, redundarà en una millora dels tractaments i de la vida dels pacients”.

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló és un organisme sense ànim de lucre que impulsa i fomenta des de la seua creació en 2004 l’activitat investigadora del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló. Vela per dotar a Castelló dels més innovadors tractaments oncològics, oftalmològics i de salut mental, contribuint així a elevar la qualitat de l’assistència sanitària que percep la ciutadania de la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari