La Diputació aferma la xarxa de 94 centres de promoció de l'autonomia personal per a la gent gran amb 675.000 euros

José Martí, assenyala que la voluntat de l’equip de govern és la de «dotar a totes les comarques de majors serveis que fomente la fixació de la població»

La Diputació aferma la xarxa de 94 centres de promoció de l'autonomia personal per a la gent gran amb 675.000 euros
06/06/2021 -

La Diputació de Castelló ha ampliat aquest 2021 la xarxa pública de centres de promoció de l’autonomia personal amb l’obertura de cinc espais. Amb aquests nous punts, la corporació provincial es farà enguany càrrec de 94 punts d’atenció a la gent major, el que suposarà un esforç econòmic per a la institució de 675.000 euros.

L’increment citat respon a la pretensió de l’actual equip de govern progressista de garantir el dret a l’accés de totes les persones a serveis assistencials de qualitat, segons ha assenyalat el president de la Diputació, José Martí, qui ha deixat palesa que «estem posant tots els esforços a dotar a les nostres comarques de l’interior de majors serveis que fomenten la fixació de la població».

En aquest cas, tal com subratlla la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, els nous equipaments es poden trobar als municipis de Figueroles, Soneixa, Lludient, El Castell de Vilamalefa i Llucena. Tots cinc s’han beneficiat d’una subvenció -atorgada pel procediment de concurrència competitiva- de més de 13.000 euros per a posar en marxa el servei, el que suma una inversió provincial de 65.000 euros. Els centres s’encarregaran del foment de l’envelliment actiu i saludable de la població local.

Segons explica Patricia Puerta, amb aquesta quantitat els ajuntaments han pogut fer front a l’adaptació dels locals municipals que acullen el servei i s’ha possibilitat la contractació de cinc professionals.

“Hui tenim la satisfacció de poder veure com el gir social que vam implementar ara fa dos anys a la Diputació es veu més que mai als nostres pobles, que cada dia sumen més raons perquè la gent decidisca quedar-se a l’interior”, ha assegurat Puerta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari