La Diputació amplia amb un centre de promoció de l'autonomia personal el catàleg de serveis socials de Sant Rafael del Riu

La Diputació amplia amb un centre de promoció de l'autonomia personal el catàleg de serveis socials de Sant Rafael del Riu
18/08/2020 -

Sant Rafael del Riu ampliarà el seu catàleg de serveis a la gent gran amb un nou centre de promoció de l’autonomia personal. Serà gràcies a una subvenció de la Diputació de Castelló, amb la qual es contractarà un professional social i s’acabarà de condicionar el local que, a partir del mes que ve, acollirà i donarà cobertura a 12 persones majors del municipi. La inversió total de la institució provincial ascendeix a 5.321 euros.

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha visitat les instal·lacions del costat de l’alcalde de la localitat, Domingo Giner, qui ha transmés les gràcies a la mateixa Puerta per portar fins a Sant Rafael “aquest servei tan necessari i tan demandat per a la població”.

El nou servei s’oferirà de dilluns a divendres de 10 a 12 hores i, tal com ha informat la vicepresidenta, comptarà amb una educadora social que s’encarregarà de desenvolupar el programa d’activitats del centre. Aquest inclou, entre d’altres, exercicis d’estimulació cognitiva, activitats de sociabilització, exercicis de manteniments i promoció d’hàbits de vida sana.

“Hui tenim la satisfacció de poder veure com el gir social que vam implementar ara fa poc més d’un any a la Diputació comença a veure’s reflectit en els nostres pobles, que cada dia sumen més raons, o cosa que és el mateix, serveis, perquè la gent decidisca quedar-se a l’interior”.

Patricia Puerta ha recordat que, amb el servei de promoció de l’autonomia personal de Sant Rafael, són 10 els nous centres que s’obriran abans que acabe l’any a la província de Castelló. Els municipis que sumen enguany aquestes ‘unitats de respir’ són, a banda de Sant Rafael, Villanueva de Viver, Geldo, Algimia de Almonacid, Torás, la Serratella, Herbers, la Torre d’en Besora, la Todolella i Cortes de Arenoso. Amb aquesta ampliació, la xarxa de serveis de promoció de l’autonomia personal arribarà als 89 punts repartits al llarg de la província i que suposen un esforç econòmic de la Diputació de prop de 700.000 euros.

La vicepresidenta Puerta ha completat la visita per terres del nord als municipis de Sant Jordi i Rossell, on també s’ha apropat a conéixer els locals que acullen els serveis de promoció de l’autonomia personal. D’ells ha destacat “la seua excel·lència, provada per un personal del tot professional i per unes instal·lacions que compten amb equipaments punters perquè la gent major puga treballar les seues capacitats físiques i cognitives en un entorn d’envelliment sa i actiu”.

En els tres casos, també ha visitat les associacions de gent major i pensionistes, a qui els ha agraït l’amabilitat “per la seua càlida recepció”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari