La Diputació aprovarà les ajudes dels incendis del Palància en 2023 per a facilitar la justificació de les despeses

La Diputació aprovarà les ajudes dels incendis del Palància en 2023 per a facilitar la justificació de les despeses
23/09/2022 -

La Diputació de Castelló seguix donant exemple de suport a tots els municipis de la província i, en aquesta ocasió, ho ha demostrat atenent una petició que han fet els mateixos alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats per l’incendi de l’Alt Palància, i que és que les ajudes complementàries que oferirà la institució provincial siguen aprovades en l’exercici 2023, i no en el present, per a facilitar la justificació de les despeses.

Tal com explica el portaveu del Govern, Santi Pérez, “l’aprovació ara d’un conveni no seria profitós, ja que els convenis són anuals i, en la data en què estem, no hi hauria temps per executar i justificar les acciones necessàries”. “No obstant això, si el conveni s’aprova en data de 2023, els alcaldes i alcaldesses tenen tot un any per a planificar, executar i justificar les despeses”, ha assenyalat el portaveu.

A més a més, Pérez ha afegit que els municipis afectats també comptaran amb cobertura en el que resta d’any a través de l’ampliació del contracte de millora de camins i pistes forestals en 120.000 euros per a actuacions immediates. “D’aquesta manera garantim que els municipis que hagen de fer alguna actuació en els pròxims mesos o setmanes també compten amb el suport de la Diputació i puguen escometre aquestes actuacions sense problemes”, ha assenyalat Pérez.

El portaveu del Govern assegura que, des del minut zero que es va declarar l’incendi, tant en l’Alt Palància com en les Useres, “la Diputació de Castelló ha estat al costat dels alcaldes i alcaldesses, ha mantes reunions constants amb totes i tots ells en un exercici de màxima transparència perquè comptaren amb tota la informació disponible i, ara, estem treballant sense descans pensant sempre en el millor per als municipis, els veïns i veïnes, i sempre de manera coordinada amb els alcaldes i alcaldesses, també per evitar que les ajudes de la Diputació es superposen amb les actuacions de la resta d’administracions”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari