La Diputació citarà Ascer i Anffecc en una taula de treball per a reforçar i defensar la indústria ceràmica castellonenca

El president José Martí i el diputat Ximo Huguet formaran part d’aquest fòrum que treballarà per la consecució de fons europeus per a la modernització del sector

La Diputació citarà Ascer i Anffecc en una taula de treball per a reforçar i defensar la indústria ceràmica castellonenca
06/02/2021 -

La Diputació de Castelló promourà, del costat de les patronals de la ceràmica Ascer i Anffecc, la creació d’una taula de treball conjunta amb la idea de plantejar i estudiar sinergies per a impulsar la competitivitat del sector tauleller castellonenc. Aquesta la principal conclusió de la reunió celebrada aquesta setmana per via telemàtica entre la institució provincials i el clúster ceràmic, en la que han participat en representació de la corporació el president José Martí i el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet.

Aquest plantejament naix de la voluntat de totes dues parts d’aproximar posicions i articular un front comú publicoprivat que faça fort el sector davant els obstacles que apareguen. Amb això es treballarà en complir la reivindicació del clúster ceràmic d’assumir un paper més decisiu en la formulació de les polítiques de promoció ceràmica.

El que ha quedat confirmat, ja que agafarà un pes “molt important” en aquest nou fòrum de diàleg seran els fons europeus. Totes dues parts coincideixen que l’arribada de finançament comunitari serà un revulsiu per a la modernització del teixit industrial castellonenc en totes les seues vessants. Els assistents s’han emplaçat a parlar d’aquest tema pròximament.

Pel que fa a la defensa del sector, els representants d’Ascer i Anffecc han plantejat a Martí i Huguet accions polítiques de pressió perquè la ceràmica produïda fora de la Comunitat Europea adapte els seus productes a la regulació comunitària, per tal que això no produïsca desavantatges competitius a les empreses castellonenques.

Davant aquesta i altres peticions, que s’estudiaran una vegada constituïda la taula de treball, el president Martí i Ximo Huguet s’han compromés a fer arribar als governs espanyol i europeu les reclamacions del sector: “Hem de fer front comú per a defensar la indústria castellonenca perquè representa el 40% del PIB i és el millor antídot per a eixir com més abans millor d’aquesta crisi”, ha afegit Martí. També es traslladarà als òrgans competents l’exigència que s’actualitzen les normatives que regulen els processos administratius perquè s’agilitzen les concessions i que cap projecte de creixement industrial es quede aturat pel parany de la burocràcia.

IMPULS DEL CONCURS DE REGENERACIÓ URBANA (CRU)

Un dels punts que des de la Diputació es posarà sobre la taula serà la promoció exterior del Concurs de Regeneració Urbana (CRU), posant el focus en la resta de diputacions perquè promoguen en els seus plans territorials d’obra pública actuacions urbanes amb ceràmica nacional. Huguet ha confirmat que es treballarà en aquesta via.

En la trobada han participat el president i el secretari general d’Ascer, Vicente Nomdedeu i Alberto Echavarría, i el secretari general d’Anflecc, Manuel Breva, entre d’altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari