La Diputació avança en el nou model de finançament de 4,1 milions d'euros dels serveis socials municipals

La Diputació avança en el nou model de finançament de 4,1 milions d'euros dels serveis socials municipals
18/02/2021 -

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, ha participat aquesta vesprada en una reunió de la mesa tècnica de serveis socials de la Generalitat a fi d’agilitzar el desplegament del nou sistema de finançament de l’atenció social i primària dels municipis més xicotets de la província. En aquesta trobada han intervingut la directora general de Planificació i Organització del Sistema, Patricia Ramón, i una representació tècnica i política de les tres diputacions valencianes.

Aquesta convocatòria ha servit per a tancar serrells i resoldre els últims dubtes del que serà el nou model de relació entre la Diputació i els ajuntaments a partir d’enguany. Com ha recordat Puerta, serà la institució que representa la que es farà càrrec del cost dels equips base i de les prestacions d’emergència social, pobresa energètica i atenció domiciliària de tots els municipis de menys de 10.000 habitants. Això es plasmarà amb la signatura de contractes programa amb cada consistori i amb cada mancomunitat de municipis.

Puerta ha demanat celeritat en el procés d’elaboració per tal que “comencem a subscriure els acords en la major brevetat possible”. Per a la diputada és “imprescindible donar-li marxa” perquè a partir de la signatura es farà arribar la quantitat de 4,1 milions d’euros reservats per a aquest menester.

La vicepresidenta ha assegurat que els municipis i els propis usuaris i usuàries notaran “des de molt prompte” els canvis en vore incrementada la qualitat i l’eficiència dels serveis. La vicepresidenta ho vincula a la novetat que suposa passar de plans anuals a plurianuals, ja que els contractes-programa s’han plantejat amb una vigència de quatre anys, el que permetrà fixar la plantilla i planificar, organitzar i dirigir els serveis socials pensant en objectius a llarg termini. Amb aquest nou sistema s’ocuparà a un total de 170 persones.

Pel que fa a les demandes de la Diputació, Puerta ha transmés a la Generalitat que es faciliten les justificacions per a evitar que cap municipi haja de reintegrar l’ajuda.

Davant aquest nou model de relació, Patricia Puerta ha explicat que estem davant “un canvi de rumb en el qual la ciutadania i el seu benestar són les protagonistes de la política provincial”. “Ens vam comprometre a garantir i aconseguir una millor eficàcia dels serveis socials municipals i en això treballem cada dia”, ha afegit.

RETROACTIU DES DE L’1 DE GENER

El nou sistema de finançament serà retroactiu a data de l’1 de gener de 2021, pel que el pagament enguany serà íntegre. Per a futures anualitats la transferència s’efectuarà a primeries d’any, al no haver de renovar-se anualment com passava en anys anteriors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari