La Diputació obri una línia d'ajudes a cooperatives dotada amb 50.000 euros per a lluitar amb insectaris contra el cotonet

La Diputació obri una línia d'ajudes a cooperatives dotada amb 50.000 euros per a lluitar amb insectaris contra el cotonet
08/01/2021 -

La Diputació ha obert una línia de subvencions dotada amb 50.000 euros per a la construcció d’insectaris per a combatre el cotonet, a la qual podran optar les cooperatives de la província pel procediment de concurrència competitiva. Així ho ha explicat el diputat responsable de l’àrea d’Agricultura, Santi Pérez, durant la reunió telemàtica que ha mantingut amb representants de cooperatives de Castelló, Vila-real, Borriana, la Vall d’Uixó i Nules, a més de la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana.

Segons els informes amb els quals treballa la Diputació, els insectaris són instal·lacions senzilles, econòmiques i molt eficaces, destinades a la multiplicació de l’insecte ‘Cryptolaemus montrouzieri’, un paràsit molt utilitzat pels citricultors valencians per a combatre el cotonet clàssic. Únicament requereixen una habitació amb una finestra envidrada, prestatgeries amb safates i un idoni manteniment per a conformar un hàbitat estable en el qual hi haja una temperatura que oscil·le entre els 22 i els 25 graus centígrads i la humitat relativa siga del 60%.

Santi Pérez ha destacat que “són ajudes amb les quals la Diputació vol contribuir a l’erradicació d’un problema com el del cotonet, que està resultant molt lesiu per a la citricultura”, afegint que “l’agricultura és fonamental per a la recuperació i reactivació econòmica de la província de Castelló.

El diputat, també ha agraït “la implicació de les cooperatives en una lluita de la qual no sols es beneficiaran els seus associats, perquè quan es distribueixen els paràsits, és obvi que actuaran al seu lliure albir i no sols en els horts dels cooperativistes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari