La Diputació de Castelló gestiona l'adquisició de material de protecció enfront del Covid-19 per a proveir als ajuntaments

La Diputació de Castelló gestiona l’adquisició de material de protecció enfront del Covid-19 per a proveir als ajuntaments

La Diputació de Castelló gestiona l'adquisició de material de protecció enfront del Covid-19 per a proveir als ajuntaments
20/03/2020 -

La Diputació de Castelló està realitzant les gestions oportunes per a intentar adquirir material de protecció enfront del coronavirus (Covid-19) i poder distribuir-ho entre els quals ajuntaments que ho sol·liciten. La mesura ha sigut comunicada als alcaldes i alcaldesses dels 135 municipis de la província a través d’un escrit remés pel president de la institució, José Martí, qui destaca el “esforç dels tècnics de la Diputació per fer totes les gestions que siguen a les nostres mans per a adquirir el material, malgrat les dificultats que existeixen pel desproveïment generalitzat que hi ha de manera global”.

En aquest sentit, se sol·licita als ajuntaments que, a través dels serveis de prevenció i riscos laborals dels diferents municipis, es faça arribar a la Diputació de manera urgent una relació detallada del material de protecció que necessiten, especificant per a quins treballadors es destinarà.

Des de la Diputació es recorda que, tant les autoritats sanitàries com els experts en prevenció i riscos laborals mantenen que només “els professionals sanitaris i treballadors de serveis socials que estan en contacte directe amb grups de risc” han de fer ús d’aquest material de protecció, així com els operaris encarregats de la neteja viària.

També és important destacar, seguint els mateixos criteris dels experts, que no és necessari que els funcionaris/as que atenen el públic o estan en oficines porten màscares ni guants, sempre que complisquen amb la distància social d’entre 1 i 2 metres entre persones i que disposen de gel desinfectant en els seus llocs de treball.

Una vegada rebuda tota la documentació enviada pels ajuntaments, i quan es reba el material sanitari sol·licitat per la Diputació, es distribuirà segons les necessitats de cada consistori. La institució provincial, en aquest sentit, ha reclamat vestits d’un sol ús, màscares, gels desinfectants i guants.

Pautes de neteja dels municipis

D’altra banda, el president de la Diputació, en la carta remesa als ajuntaments, ha facilitat la documentació oficial del Ministeri de Sanitat perquè “tots els nostres alcaldes i alcaldesses disposen de la millor informació per a aplicar als seus pobles i ciutats les millors pautes de neteja.

I és que, davant l’alarma sanitària declarada en tot el territori nacional per la pandèmia del Covid-19, “és de vital importància la neteja viària en l’eliminació de la càrrega viral que puguen contindre les vies públiques dels municipis”, destaca José Martí. E procediment enviat als ajuntaments recull les claus per a l’escombratge de les vies públiques, l’aigualeig de carrers i la desinfecció d’espais especialment sensibles, com els punts pròxims a centres sanitaris, residències de tercera edat, supermercats, centres de distribució d’aliments i farmàcies.

Suport de la Diputació

Dins d’aquestes recomanacions de neteja, la Diputació ofereix un especial suport als pobles amb menys recursos. En aquest sentit, José Martí anuncia que la institució provincial articularà mecanismes en aquells municipis xicotets que no disposen de mitjans humans i en els quals la Conselleria de Sanitat haja detectat alguna infecció per coronavirus, prèvia sol·licitud per part del municipi.

Per a concloure, José Martí anima als alcaldes i alcaldessa a “anar de la mà tots amb l’únic objectiu de prendre les millors decisions per a fer front a aquesta pandèmia”. Així mateix, recorda que totes les resolucions, decrets, circulars i informació oficial sobre el virus està a la disposició de la ciutadania en la pàgina web: https://www.dipcas.es/va/coronavirus.html

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari