La Diputació augmenta la dotació dels premis del pla de regeneració urbana (CRU) fins als 400.000 euros

La Diputació augmenta la dotació dels premis del pla de regeneració urbana (CRU) fins als 400.000 euros
05/02/2020 -

La Diputació de Castelló ha presentat aquest matí en el marc de Cevisama el pla ceràmic de regeneració urbana (CRU), que com a gran novetat augmenta la quantia dels premis fins als 400.000 euros, a raó de 200.000 euros cadascun dels premiats, un 10% més que en la passada edició. La missió d’aquest pla no és altra que renovar la imatge i les funcionalitats d’espais urbans degradats a través de l’ús de la ceràmica castellonenca.

Aquest augment respon, en paraules del president de la institució provincial, José Martí, “a la nostra voluntat de convertir les nostres places i carrers en el millor dels aparadors de les noves i grans possibilitats que ofereix el nostre taulell en l’àmbit urbà”. En aquest sentit, ha dit que “estem davant una oportunitat d’or per a fer estendre les fronteres del nostre sector ceràmic fora dels mercats tradicionals, amb tot el que això suposa, més riquesa i més ocupació, i per aquesta raó les administracions públiques hem d’estar del costat de les nostres empreses donant-los el major dels nostres suports”.

Al respecte, Martí ha subratllat la important aposta que la Diputació Provincial està portant a terme per a fomentar l’ús del taulell fora de les quatre parets de la llar, “com així es pot vore amb la convocatòria dels premis ‘Som Ceràmica’ als productes més innovadors, que vam entregar ahir a l’empresa Small Size de l’Alcora, i amb el concurs de regeneració urbana que hui presenten amb canvis”.

Però les novetats no només es queden amb l’augment dels premis grans. Així doncs, el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha avançat que “hem decidit incrementar la dotació per al desenvolupament dels projectes tècnics des dels 17.500 euros de la passada edició fins als 25.000 de l’actual”. A banda, també s’entregarà un accèssit als cinc finalistes, amb una premi en metàl·lic de 1.190 euros.

LES SOL·LICITUDS, A PARTIR DEL DIVENDRES

Huguet ha anunciat que demà mateix es publicarà al Butlletí Oficial de la Província l’extracte de la convocatòria i a partir del divendres els ajuntaments podran presentar les sol·licituds. El termini de presentació serà d’un mes a partir de la publicació del document en el BOP.

A banda de la presentació de la nova edició del pla ceràmic de regeneració urbana, a l’estand de la Diputació també s’han presentat els projectes guanyadors de la passada edició, que transformaran al llarg de 2020 dos espais degradats de les Coves de Vinromà -amb el disseny de l’arquitecte Alejandro Martínez- i Sant Rafael del Riu -amb la firma d’Óscar Llàtser-. Cal recordar que el jurat ha estat presidit per l’arquitecte Vicente Salvador.

El divendres, com a cloenda de la programació dissenyada per la Diputació de Castelló amb motiu de la fira Cevisama, s’exposaran a l’estand provincial els treballs finalistes del CRU II.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari