La Diputació de Castelló celebrarà el Dia de la Província el 16 de maig

L’equip de govern ha decidit traslladar aquesta celebració fora de les festes de la Magdalena per a donar-li un major protagonisme

La Diputació de Castelló celebrarà el Dia de la Província el 16 de maig
29/01/2020 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha anunciat hui que la institució provincial ha decidit traslladar la celebració del Dia de la Província al 16 de maig, ja que va ser en aquesta data de 1822 quan va nàixer administrativament la Diputació de Castelló i va tindre lloc la primera presa de possessió dels diputats triats per a constituir la primera corporació provincial.

Amb aquest canvi, l’equip de govern persegueix donar un major protagonisme al dia gran de la província. “Entenem que la data triada dotarà d’una entitat pròpia a aquesta celebració, que, al nostre parer, quedava diluïda en el marc del primer dia de les festes fundacionals de la capital de la Plana”, ha explicat Martí.

El president ha indicat que “també és el nostre objectiu dotar de major contingut a la celebració del Dia de la Província i, per això, a més del lliurament dels cinc guardons institucionals (Alta distinció de la Província i Distincions al Mèrit de les Arts, Esportiu, Innovador i Solidari), volem organitzar activitats paral·leles per a posar en valor la nostra província i donar a conéixer el treball que realitza la diputació, alguna cosa que creem continuen desconeixent molts ciutadans i ciutadanes del nostre territori”.

Per a Martí, aquesta decisió s’emmarca en la filosofia que ve desenvolupant la Diputació del canvi des que el PSPV i Compromís entraren a governar la institució el mes de juny passat, després de 24 anys de governs del PP. “Les nostres prioritats han sigut clares des del principi: més transparència, més proximitat amb els municipis, una aposta clara pel món rural i el nostre interior, i respecte per la nostra història”, destaca José Martí, qui considera que amb aquest canvi de dates “el Dia de la Província” posarà més en valor la història d’aquesta institució, que volem siga un referent per als ciutadans de les huit comarques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari