La Diputació destinarà 210.000 euros per a ajudes als municipis afectats per la borrasca Gloria

Cada ajuntament podrà percebre un màxim de 6.000 euros per a pal·liar les despeses de les actuacions urgents escomeses entre els dies 19 de gener i 7 de febrer

La Diputació destinarà 210.000 euros per a ajudes als municipis afectats per la borrasca Gloria
15/02/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat que la Junta de Govern de la Diputació de Castelló aprovarà dimarts que ve una línia d’ajudes per un muntant total de 210.000 euros per als municipis que entre els dies 19 de gener i 7 de febrer es van veure obligats a realitzar actuacions urgents per a pal·liar els efectes ocasionats per al tempesta Gloria, tant a l’interior com en la costa. Cada ajuntament podrà rebre un màxim de 6.000 euros. Seran subvencionables les despeses realitzades en aqueixos dies per a l’obertura de vials, neteja viària, contractació de maquinària, reposició d’infraestructures i les despeses de personal necessaris per a dur a terme aquestes actuacions, que hauran de ser justificats amb les pertinents factures.

Per a posar en marxa aquestes ajudes és necessari procedir a una modificació pressupostària que se sotmetrà a votació en el ple de la Diputació que se celebrarà dimarts que ve.

Després de l’emissió de sengles informes del tècnic forestal del Consorci Provincial de Bombers i de l’inspector cap del Servei Operatiu per al Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i de Salvament i Protecció Civil de la Província de Castelló, s’ha constatat que els municipis que poden optar a aquestes ajudes són els de Morella, Forcall, Cinctorres, Portell de Morella, Castellfort, La Mata, Todolella, Olocau del Rei, Sorita del Maestrat, Vallibona, Herbers, Villores, Palanques, Pobla de Benifassà, Castell de Cabres, Benafigos, Vistabella, Ares del Maestrat, Vilafranca del Cid, Culla, Benassal, Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Cabanes, Orpesa, Benicàssim, Almassora, Borriana, Nules, Moncofa, Xilxes i Almenara.

José Martí ha assenyalat que “són ajudes necessàries perquè la borrasca ha resultat molt lesiva per a l’arques d’una sèrie de municipis molt xicotets i és lògic que la Diputació, en la seua condició d’ajuntament d’ajuntaments, isca en la seua ajuda”.

El president ha recordat que “des del minut un de la crisi vam ser ací, ens vam posar a la disposició dels municipis afectats, la qual cosa va suposar que el Consorci Provincial de Bombers destinara els dies del temporal i següents 376.000 euros per a contractació de maquinària i reforç de personal, ja que la nostra prioritat va ser la recuperació de la normalitat en les localitats afectades i de la qualitat de vida dels seus habitants”.

Ha afegit que “la celeritat amb la qual es va actuar va permetre la realització de 350 serveis, dels que 127 van estar relacionats amb fenòmens costaners i 120 amb episodis de nevades”. També va haver-hi operacions de rescat de persones i actuacions encaminades a mitigar els efectes negatius ocasionats pel vent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari