La Diputació de Castelló modifica les bases del Pla d'Ocupació perquè els ajuntaments puguen contractar personal durant tres mesos

La institució provincial obri un nou termini de presentació de sol·licituds al qual es podran acollir els ajuntaments que encara no s’han adherit al programa, recuperat enguany per l’actual equip de govern i amb un pressupost de 850.000 euros

La Diputació de Castelló modifica les bases del Pla d'Ocupació perquè els ajuntaments puguen contractar personal durant tres mesos
25/04/2020 -

La Diputació de Castelló, amb motiu de l’emergència sanitària originada per l’expansió de la COVID-19, ha modificat les bases del Pla d’Ocupació 2020, la partida pressupostària de la qual és de 850.000 euros. El nou reglament contempla la reobertura del termini d’accés dels ajuntaments a les subvencions de contractació temporal de persones en situació de desocupació a jornada completa durant un període d’almenys tres mesos. Encara que és un programa inicialment orientat a l’estiu, els canvis introduïts amplien la data límit del venciment dels contractes fins al 31 d’octubre de 2020.

El president de la institució provincial, José Martí, ha explicat que l’equip de govern progressista de la nova Diputació recupera en 2020 un pla que va ser suprimit en 2019 i que ara es dota amb 200.000 euros més que en 2018.

Ha afegit que «es tracta d’una recuperació que els alcaldes van sol·licitar en les reunions que vam mantindre la passada tardor per a preparar els pressupostos de 2020». Uns comptes públics que «ja no tenen sentit i que cal readaptar a la nova situació creada per la pandèmia» perquè «si fa dos mesos pensàvem en contractacions per a l’estiu de cara a les festes o a l’obertura d’instal·lacions municipals, ara les necessitats són unes altres i el canvi de les bases resultava obligat».

En aquesta línia, José Martí ha subratllat que «si sempre teníem posada la mirada en els xicotets pobles d’interior, ara amb el coronavirus resulta imprescindible».

Per part seua, el diputat provincial de Promoció Econòmica i Ocupació, Pau Ferrando, ha informat que «ja són 66 els municipis que han sol·licitat l’adhesió al Pla d’Ocupació 2020», els destinataris de la qual són els demandants inscrits en LABORA que preferentment pertanguen a col·lectius de difícil inserció laboral, com a majors de 45 anys, parats de llarga duració o joves sense experiència laboral. No obstant això, “la crisi de la COVID-19 és una situació d’interés general i per això hem ampliat el termini de contractació de treballadors fins al 31 d’octubre”

El Pla d’Ocupació 2020 contempla la possibilitat de realitzar contractacions relacionades amb l’oci, els serveis culturals i la promoció del turisme, l’esport i l’audiovisual. També per a l’execució d’obres o serveis d’interés general i social com la millora i manteniment d’immobles, la millora i revaloració d’espais públics urbans i naturals, o la gestió de residus. A més, s’inclouen els contractes per a la cura de xiquets i la prestació de serveis a domicili per a majors i joves en dificultat i amb desarrelament social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari