La Diputació planifica una tornada a l'escola segura en Penyeta Roja amb reducció de ràtios i augment de les distàncies de seguretat

La Diputació planifica una tornada a l'escola segura en Penyeta Roja amb reducció de ràtios i augment de les distàncies de seguretat
28/08/2020 -

La Diputació de Castelló ha activat un complet protocol sanitari per a garantir la seguretat de les alumnes, els alumnes i el personal docent dels seus centres d’educació especial i de tecnificació esportiva situats en el complex de Penyeta Roja, amb motiu de l’inici del curs acadèmic 2020-2021. Són mesures d’obligat compliment que s’aplicaran en el transport, els accessos als centres, les aules, el menjador i el pati, i que s’han dissenyat perquè les famílies tinguen la certesa que els seus fills i filles estan ben cuidats.

És una informació que ha oferit la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, en el transcurs de la reunió que ha mantingut en el matí de hui amb representants de les ampes i l’equip directiu dels dos centres educatius que se situen en Penyeta Roja, als quals durant el curs l’alumnat accedirà després de superar el pertinent control de temperatura.

La Diputació s’ha proposat que en totes les circumstàncies es respecte una distància de seguretat de, almenys, metre i mig, tant en l’autobús, com a les aules o el menjador. La vicepresidenta ha explicat que per a aconseguir-ho «s’ha aplicat una reducció de ràtios perquè en cap cas s’excedisca la xifra de 20 alumnes i alumnes per aula». A més, «s’han col·locat adhesius en el sòl que mostren el lloc exacte en el qual ha de situar-se cada pupitre i cartelleria perquè cada persona sàpia quins són els espais pels quals ha de transitar». L’aplicació d’aquestes mesures serà més estricta en el centre d’educació especial «perquè hi ha alumnes que tenen contraindicat l’ús de màscares».

També es reforçaran les mesures de neteja, desinfecció i ventilació en els centres, on s’han col·locat els preceptius dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Durant la reunió, la vicepresidenta ha insistit que el respecte dels protocols antivirus concerneix el conjunt de la societat i ha apel·lat «a la responsabilitat de les mares i els pares perquè prenguen la temperatura de les seues filles i fills, que en cas de tindre febre hauran de romandre a les seues cases i no anar a classe».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari