La Diputació presenta una guia per a fomentar la transparència

La diputada Ruth Sanz destaca la importància d’aquest document per a la preservació del patrimoni documental

La Diputació presenta una guia per a fomentar la transparència
28/01/2020 -

La Diputació Provincial ha presentat aquest matí a Castelló la guia d’arxivística ‘Quadre de Classificació Municipal i altres instruments’, un document dirigit a ajuntaments que posa sobre la taula les ferramentes i un recull de criteris tècnics i funcionals que ajuden a tractar, estructurar, categoritzar i difondre els documents que es creen a l’administració local.

És aquest últim punt, la promoció, un dels objectius que persegueix aquesta nova guia, “amb la que busquem impulsar un canvi organitzatiu que camine cap al desplegament definitiu de l’administració electrònica”, ha assegurat la diputada de Transparència, Xaro Miralles, qui ha insistit en la importància del dret de la ciutadania a l’accés a la informació.

Seguint la mateixa línia s’ha expressat la titular d’Arxius, Ruth Sanz, qui ha explicat que “amb aquesta guia estem promovent la conservació del patrimoni documental dels nostres pobles, pel que estem parlant també de la seua història i això s’ha de difondre”.

La guia complementa l’anterior edició, ‘Arxiu i Gestió Documental Municipal’, presentada i llançada al públic en novembre de 2018. Tant aquesta publicació com la nova són gratuïtes i poden ser descarregades a través del portal de transparència de la Diputació de Castelló.

PLA D’ARXIUS

Aquesta guia forma part del Pla d’Arxius Municipals de la Diputació, que té com a objectiu col·laborar en la recuperació i organització dels arxius dels municipis de la província, en especial en aquells menors de 10.000 habitants que no disposen d’un responsable tècnic d’arxiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari