La Diputació de Castelló reforçarà les oficines de suport als municipis amb més personal

El diputat Ximo Huguet respon així a una reiterada reivindicació dels ajuntaments més xicotets, que reclamen una major assistència tècnica per a poder optar a subvencions

La Diputació de Castelló reforçarà les oficines de suport als municipis amb més personal
06/07/2020 -

Les Oficines d’Assessorament a Municipis (OFISAM) de la Diputació de Castelló comptaran amb més personal tècnic per a millorar i potenciar l’assistència i els serveis que des de la institució es presten als pobles amb menys capacitat econòmica i de gestió de la província. Aquest és el compromís que ha assumit aquest any el diputat de Concertació i Cooperació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis integrats a les OFISAM i els responsables dels sis centres, qui han estat els protagonistes d’una sèrie de reunions convocades per tal d’escoltar les seues demandes i propostes. La ronda va començar al gener amb les visites a Morella, Onda i Montanejos i s’han représ després de l’Estat d’Alarma amb reunions a Traiguera i Benassal i hui mateix a Segorbe.

Fruit d’aquest compromís, Huguet ha informat que recentment s’ha incorporat a l’oficina d’Onda de forma fixa -que dona cobertura a la zona de l’Alt Millars- un nou tècnic mitjà de gestió i dos més ho han fet a Segorbe i Morella en contracte d’acumulació de tasques. El diputat ha avançat que, aquest reforç, es destinarà a complir les reivindicacions dels municipis, que des de fa temps reclamen una major assistència tècnica per a sol·licitar i justificar subvencions. “Estem parlant d’un aspecte crucial per als ajuntaments més xicotets, que moltes vegades deixen perdre l’oportunitat d’optar a ajudes perquè no compten amb suficients professionals per a administrar-les”. Per una altra part, ha explicat que des de l’àrea que dirigeix s’estan estudiant totes les fórmules legals per a poder ampliar la plantilla de forma permanent.

En les trobades, els representants municipals, a banda del problema de les subvencions, també han posat sobre la taula la necessitat que des de les OFISAM s’augmente l’assessorament en matèria urbanística. Segons els alcaldes i alcaldesses, hi ha que agilitzar la tramitació de llicències urbanístiques i ampliar el suport als ajuntaments més modestos per a la redacció i execució dels Plans Generals d’Ordenació Urbana. El diputat de Concertació i Cooperació amb els Ajuntaments ha pres nota i s’ha posat a la disposició dels representants municipals “per a portar la vostra veu allà on calga”.

En general, els consistoris s’han mostrat molt satisfets amb les tasques que porta a terme la Diputació des de la xarxa d’OFISAM i valoren “molt positivament” l’assessorament en matèria administrativa, jurídica, econòmica i informàtica.

Hui mateix s’ha efectuat la reobertura de les sis oficines d’atenció als municipis, ubicades a Morella, Traiguera, Benassal, Onda, Montanejos i Segorbe. Per qüestions de prevenció, s’haurà de sol·licitar la cita prèvia a través del web https://cau.dipcas.es o contactant directament per via telefònica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari