La Diputació estudia el pla de remodelació de la Torre del Rei amb l'Ajuntament d'Orpesa

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha visitat la torre al costat de l’alcaldessa, María Jiménez, per a veure el seu estat de conservació

La Diputació estudia el pla de remodelació de la Torre del Rei amb l'Ajuntament d'Orpesa
06/06/2021 -

La Diputació de Castelló estudiarà un projecte de reparació de la Torre del Rei en col·laboració amb l’Ajuntament d’Orpesa, tal com ha assenyalat la diputada de Cultura, Ruth Sanz, que ha visitat l’edificació al costat de l’alcaldessa, María Jiménez i el cap del Servei de Patrimoni, José Vicente Ferrer per a veure el seu estat de conservació. L’objectiu de la remodelació, tal com ha declarat Ruth Sanz, és reparar i millorar l’edificació i fer-la més accessible per al públic que la vulga visitar.

Sanz ha expressat el seu compromís amb el projecte perquè “resulta de vital importància conservar i millorar el patrimoni de la província de Castelló” i ha afegit que “fer accessible la torre és imprescindible perquè totes les persones puguen visitar-la”.

La Torre del Rei és un immoble declarat Bé d’Interés Cultural que pertany a la Diputació de Castelló. L’any 2007 es va acordar atorgar el seu ús a l’Ajuntament d’Orpesa i, recentment, la concessió ha sigut prorrogada per dos anys més. Es tracta d’una edificació que va començar a construir-se en 1413 per ordre de Fernando d’Antequera per a defensar a la població dels atacs sarraïns. L’obra més notable va ser en 1534 realitzada per Juan de Cervellón que va ampliar els murs de la torre i en 1568 Felip II la compra per 10.000 ducats i va passar a dir-se la Torre del Rei.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari