La Diputació aprova una subvenció de 15.000 euros a ALCER CASTALIA per a 2020

La vicepresidenta Patricia Puerta destaca que l’associació també presta servei als malalts renals que resideixen als pobles d’interior que estan més allunyats dels hospitals

La Diputació aprova una subvenció de 15.000 euros a ALCER CASTALIA per a 2020
17/05/2020 -

La Diputació destinarà 15.000 euros en 2020 per a la implementació d’un pla d’atenció integral a les persones amb malaltia renal de la província de Castelló i a les seues famílies. Serà a través d’un conveni de col·laboració entre la institució i l’Associació Espanyola per a la Lluita Contra les Malalties Renals (ALCER CASTALIA) aprovat en Junta de Govern. Amb aquesta quantitat s’atendran parcialment les despeses derivades de la contractació laboral de la gerent-coordinadora de l’entitat encarregada de dirigir un equip de recursos humans compost per dues treballadores socials, un psicòleg, dos nutricionistes, una tècnica d’intervenció sociosanitària, una infermera i dos administratius.

Ho ha anunciat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, qui ha destacat que ALCER CASTALIA «desenvolupa una labor integral de suport als malalts renals i les seues famílies que inclou aspectes tan variats com l’atenció psicològica, l’assessoria jurídic i laboral o les consultes de nutrició i dietètica».

Puerta considera obligat col·laborar amb aquesta associació «perquè desenvolupa una gran tasca social com la que presta a través del programa d’atenció domiciliària i hospitalària per al transport i acompanyament a les sessions d’hemodiàlisis. Una labor encomiable que inclou un programa de salut i desenvolupament del qual formen part l’escola d’apoderament femení i les accions per a la deshabituació tabàquica».

La vicepresidenta ha destacat la importància de l’existència de entitats com ALCER CASTALIA, l’àmbit d’actuació de la qual és el conjunt de la província «perquè humanitza el trànsit de les persones afectades i les seues famílies per la malaltia, també en les zones rurals d’interior més allunyades de la costa, des de les quals els desplaçaments resulten més complexos».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari