La Diputació realitza vols de tractament aeri contra mosquits en deu municipis

No es realitzaran vols a Borriana perquè no s’ha detectat la presència de larves

La Diputació realitza vols de tractament aeri contra mosquits en deu municipis

La Diputació de Castelló realitza tractaments aeris contra mosquits en deu municipis costaners de la província durant la jornada d’aquest dimecres i demà dijous, segons ha informat el mateix president de la institució provincial, José Martí.

Aquests tractaments es realitzaran en zones d’Almenara, La Llosa, Moncofa, Xilxes, Nules, Castelló, Benicàssim, Orpesa, Torreblanca-Cabanes i Peníscola després de l’autorització per part de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions i després de superar els intensos episodis de pluges de les últimes setmanes, que impedien l’accés dels equips terrestres a llocs on s’ha d’aplicar el tractament, ha explicat la Diputació.

“És possible fer aquests vols perquè prèviament la Diputació de Castelló va presentar un pla de vols davant la Conselleria de Sanitat, una actuació que posa solució als problemes que es van produir l’any passat quan la Direcció General de Salut Pública i Addiccions no va autoritzar la realització de sessions de tractaments en els municipis que no havien presentat amb anterioritat el preceptiu pla de vols”, ha destacat la diputada de Medi natural, María Jiménez, sobre el Pla Provincial Contra els Mosquits.

No obstant això, els equips aeris no duran a terme el tractament a Borriana. Les autoritats sanitàries així ho han decidit per ser escàs el nivell d’inundació i no haver-se detectat la presència de larves, com ja va avançar també l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, fa unes setmanes.

La diputada de Medi natural ha assenyalat que es continuarà intensificant el tractament i ha recordat que el Pla Provincial incrementarà un 30% el nombre de jornades de tractament terrestre respecte a l’any passat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari