La Diputació de Castelló i el Fons Valencià per la Solidaritat organitzen una jornada al voltant del paper de l'educació en el desenvolupament sostenible

El seminari forma part de ‘In/Sostenible II’, un projecte que té l’objectiu d’acostar el ODS número 12 (Producció i Consum Responsable) a la població de diferents municipis de la província (Almenara, Benassal, Benicarló, Castelló de la Plana, Montanejos i Vive

La Diputació de Castelló i el Fons Valencià per la Solidaritat organitzen una jornada al voltant del paper de l'educació en el desenvolupament sostenible
29/10/2021 -

La vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, assistirà a la jornada que organitza El Fons Valencià per la Solidaritat ‘Construint el futur que volem. Recursos educatius en el desenvolupament sostenible’, que es realitzarà el 3 de novembre en l’Espai Cultural Menador de Castelló. L’esdeveniment, que s’emmarca dins del projecte ‘In/Sostenible II. Territorializando los ODS a la província de Castelló”, cofinançat per la Diputació de Castelló, comptarà amb la presència del president del Fons i regidor de Solidaritat i Integració de Vila-real, Álvaro Escorihuela i de la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló, Mari Carmen Ribera.

Les persones interessades a participar en aquest seminari hauran de realitzar una inscripció prèvia enviant un correu electrònic a oficina@fonsvalencia.org (indicant nom i cognoms, DNI, institució i càrrec, si escau, correu electrònic i telèfon de contacte) i acreditar-se entre les 16.30 i 17 hores en el dia i lloc de la jornada.

La jornada, la qual s’ha organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, comptarà amb la ponència ‘La importància de l’Agenda 2030 en l’àmbit educatiu’ a càrrec d’Aurora Pedro, Directora de la Càtedra Nova Transició Verda. Posteriorment es realitzarà una taula rodona on es debatrà al voltant de la necessitat d’incloure la sostenibilitat de manera transversal en l’àmbit educatiu. Aquesta taula estarà integrada per Susana Sorlí, Tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Almassora; Virginia Gavaldà, Coordinadora de Sostenibilitat del CEIP Lope de Vega de Nules; Mónica Chanzá, Coordinadora de Sostenibilitat del IES Serra d’Irta d’Alcalà de Xivert; i José Maria Sanchís, Assessor del CEFIRE (CTEM).

‘In/Sostenible II’ és un projecte que té l’objectiu d’acostar l’ODS número 12 (Producció i Consum Responsable) a la població de diferents municipis castellonencs (Almenara, Benassal, Benicarló, Castelló de la Plana, Montanejos i Viver) mitjançant diverses activitats, conscienciant al voltant d’un desenvolupament i creixement basat en la sostenibilitat, incidint en la importància de reduir la petjada de carbó mitjançant canvis en els mètodes de producció i en el consum de béns i recursos.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana.

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 129 entitats locals valencianes sòcies (120 ajuntaments i 9 mancomunitats) -de les quals 13 pertanyen a la província de Castelló (12 ajuntaments i 1 mancomunitat)- i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com per exemple les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari