La Diputació col·labora amb el Banc d'Aliments per a implantar el nou sistema de donació 'Nadie Sin Su Ración Diaria'

· La institució augmenta en 6.000 euros l’aportació a l’entitat per a la compra d’un panell tàctil mòbil que servirà per a donar a conéixer aquesta iniciativa a la ciutadania castellonenca

La Diputació col·labora amb el Banc d'Aliments per a implantar el nou sistema de donació 'Nadie Sin Su Ración Diaria'
27/02/2021 -

La Diputació renovarà aquest 2021 el seu conveni anual amb el Banc d’Aliments de Castelló amb un increment significatiu de l’aportació per a garantir, en aquests temps de crisi, l’alimentació bàsica de les persones més necessitades. Així doncs, l’aportació provincial assolirà la xifra de 24.060 euros, 6.000 euros més que en l’exercici anterior, que es dedicaran per a estendre a tota la província el sistema de donació virtual d’aliments ‘Nadie Sin Su Ración Diaria’.

En una reunió presencial al Palau Provincial amb la vicepresidenta Patricia Puerta, el president del Banc d’Aliments, Santiago Miralles, ha explicat que gràcies a l’augment de l’ajuda econòmica serà possible adquirir un panell tàctil mòbil que servirà per a presentar a tot el territori el nou sistema de donacions d’aliments via online ideat per Kilian Zaragozá i José Vicente Villarroig.

La pretensió és fer moure aquesta panell per llocs concorreguts de la província (proper a supermercats, mercats…) perquè la gent conega aquest servei i en faça ús. Aquest projecte innovador ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació en la seua etapa de creixement, en la que ha demostrat ser tot un èxit en aconseguir multiplicar per sis el volum de donacions en comparació amb altres mètodes més tradicionals.

Per a Patricia Puerta “la nostra participació en aquesta iniciativa era obligada perquè dignifica les persones amb menys recursos. Amb l’entrega de targetes moneder no s’han d’exposar mai davant l’opinió pública ni seran víctimes dels estigmes que tant de mal fan a la societat”.

CONTRACTACIÓ D’UNA PERSONA

A banda de la part destinada a inversions, en la trobada també s’han tractat altres aspectes per a tancar els últims serrells del conveni, que es signarà en pròximes dates. És el cas de la subvenció del 100% del cost de contractació d’una treballadora social que s’encarregarà de donar suport tècnic a les organitzacions associades de repartiment adherides al Banc d’Aliments.

La finalitat d’aquesta col·laboració és, segons paraules de la responsable de Benestar Social, Patricia Puerta, “que s’agilitzen les gestions perquè les famílies i les persones que més ho necessiten reben la seua ajuda alimentària en el menor espai de temps possible”.

La vicepresidenta ha reconegut “la gran llavor social que des de Banc d’Aliments es fa per a garantir una alimentació saludable i suficient per a les persones més desafavorides, una tasca més lloable encara quan es fa, com és el cas, de forma totalment altruista”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari