La Diputació col·labora amb 'Nadie Sin Su Ración Diaria' per a garantir l'alimentació bàsica de les persones amb menys recursos amb un innovador sistema de donacions on line

La vicepresidenta Patricia Puerta ha visitat aquesta matí la prova pilot del projecte a Castelló, que compta a amb una aportació provincial de 8.000 euros

La Diputació col·labora amb 'Nadie Sin Su Ración Diaria' per a garantir l'alimentació bàsica de les persones amb menys recursos amb un innovador sistema de donacions on line
09/09/2020 -

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, ha visitat aquest matí la prova pilot del projecte de donació virtual d’aliments ‘Nadie sin su Ración Diaria’, que des de fa poc més d’un mes s’està realitzant “amb èxit” en el supermercat Consum del carrer Herrero de la capital. Puerta ha pogut comprovar de la mà dels seus promotors, Kilian Zaragozá i José Vicente Villaroig, com s’ha materialitzat la innovadora iniciativa amb la que van concórrer a les subvencions de Benestar Social de 2019 i amb les quals han rebut una ajuda provincial de 8.000 euros.

Segons ha explicat Zaragozá, ‘Nadie Sin Su Ración Diaria’ conjuga la solidaritat i la tecnologia per a fer front a un dels mals que pateix la societat actual, com és, per a moltes persones amb pocs recursos, el problema d’accés a una alimentació bàsica i equilibrada. “I ho fem amb un canvi de paradigma en el sistema de donació d’aliments”. Amb aquest projecte, els usuaris del supermercat poden realitzar una compra virtual a través d’una app o de les pantalles tàctils localitzades i codis qr que es troben repartits al llarg de l’establiment. Els diners recaptats serviran per a crear unes targetes de compra que s’entregaran directament a les persones més necessitades perquè puguen proveir-se dels aliments que garantisquen la seua nutrició bàsica.

Puerta s’ha mostrat molt contenta per vore “com un projecte gestat ara fa quatre anys hui és una realitat que ve a canviar totalment la forma amb la que donem aliments i, el més important, que permetrà que moltes famílies no es senten estigmatitzades pel fet d’haver de demanar menjar. Així estem donant dignitat a moltíssimes persones que, gràcies a la iniciativa d’aquests joves de Castelló ara podran realitzar la seua compra de la mateixa manera que ho fa tothom”. A més a més, ha recordat que “amb aquest nou sistema evitarem moltes despeses de transport, amb tot el que suposa, més rapidesa i més sostenibilitat”.

Kilian Zaragozá, com a director del projecte, ha compartit la seua il·lusió pels primers resultats de la prova i que a dia de hui deixen més de 4.000 euros en donacions. Ha destacat que “estem contents perquè hem detectat que la mitjana de donació per persona s’ha multiplicat per tres en comparació amb altres mètodes més tradicionals com les campanyes de recollida d’aliments”. Amb tot aquest augment de recursos “tenim una bossa d’ajuda major que repartirem en uns dies en forma de targetes a les persones que més ho necessiten”.

La intenció de l’equip és importar aquest nou model a tot l’estat. Per ara, la prova continua a Castelló, sent el pròxim pas l’entrega de les targetes que beneficiaran 26 famílies en risc d’exclusió social.

Patricia Puerta ha realitzat a través dels panells tàctils localitzat a l’entrada de l’establiment una compra simbòlica i ha aplaudit que la iniciativa es pose en marxa “ací a Castelló”. A banda d’agrair la faena feta a Zaragozá i Villaroig, també ha tingut bones paraules per a Consum, el Banc d’Aliments de Castelló i institucions com l’Ajuntament de Castelló “que han fet possible que hui vejam fet realitat el que va nàixer com un somni d’un grup de joves ara fa quatre anys”.

En la visita han estat presents, a banda de l’equip del projecte, el president del Banc d’Aliments de Castelló, Santiago Miralles, la directora executiva de RSC de Consum, Carmen Picot, i el cap de zona de Consum a Castelló, José Luis Marín.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari