La Diputació bat rècord en març a internet amb el reforç de la informació al minut i la dinamització de les xarxes

El trànsit de visitants a Facebook i Twitter augmenta un 150 i un 916% respectivament en les últimes quatre setmanes

La Diputació bat rècord en març a internet amb el reforç de la informació al minut i la dinamització de les xarxes
04/04/2020 -

Les plataformes socials de la Diputació de Castelló han batut aquest mes de març els seus propis rècords de visitants coincidint amb l’inici i l’expansió de la crisi sanitària del coronavirus. Així ho constaten les xifres de trànsit a Facebook i Twitter, que han vist augmentar considerablement el seu nombre d’usuaris en tan sols 20 dies.

I és que des del departament de Comunicació s’ha reforçat el paper de les xarxes com a canals de comunicació, combinant la informació més essencial per a combatre la pandèmia i de gestió de la crisi amb la difusió de material cultural com a píndola per fer més passatgera la quarantena. El president de la institució provincial, José Martí, considera que “a l’igual que ara tothom espera que, com a administració pública, estiguem més a prop de la gent, també ho hem d’estar en el món d’internet”.

Així mateix, Martí també ha reflexionat sobre la importància d’informar-se sempre des de fonts oficials: “En temps de crisi la informació que difonem és més necessària que mai, ja que és la millor font contra els ‘bulos’ o ‘fake news’ que malauradament naixen i es difonen per les xarxes socials i que només fan que intoxicar una situació que ja de per sí és difícil de gestionar”.

LES DADES

En el cas de facebook, en l’últim mes ha vist incrementat el seu nombre d’usuaris en un 150%; és a dir, en quatre setmanes 153.000 persones han consumit els continguts a la xarxa de la Diputació. En el cas de Twitter, l’augment ha estat d’un espectacular 916%, fins a arribar a les 18.900 persones.

La informació de servei públic, en especial la relacionada amb la resposta a la crisi, i la difusió per primera vegada de continguts culturals -en què es combinen reptes i l’emissió de vídeos documentals, entre d’altres- han servit com a imams per a fer créixer la comunitat cibernètica de la Diputació.

ELS VISITANTS A LA WEB AUGMENTEN UN 10%

Per la seua banda, el web de la Diputació, www.dipcas.es, ha aconseguit el passat mes de març el seu rècord mensual dels últims 12 mesos, aconseguint 40.400 visites úniques, un 10% més que el febrer, quan ja es va batre el rècord de visitants. Desgranant un poc més les xifres, un de cada quatre usuaris del web han accedit a la pàgina d’informació ciutadana sobre la COVID-19. Cal destacar que aquest espai web s’actualitza a diari amb l’última informació oficial, especialment d’interés per als ajuntaments de la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari