La Diputació de Castelló facilita la connexió entre Pina de Montalgrao i Segorbe amb un automòbil col·lectiu

La Diputació de Castelló facilita la connexió entre Pina de Montalgrao i Segorbe amb un automòbil col·lectiu
14/08/2020 -

La Diputació de Castelló finançarà el lloguer d’un vehicle de transport col·lectiu de nou places perquè els veïns de Pina de Montalgrao, a l’Alt Palància, puguen desplaçar-se a Viver i Sogorb per motius d’assistència mèdica, per a realitzar compres o tràmits administratius. Serà possible gràcies a la línia de subvencions que la institució provincial ha obert enguany per a garantir la mobilitat de persones a la província i que, en el cas de Pina, suposarà l’arribada a l’ajuntament d’un total de 12.000 euros.

La vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, s’ha entrevistat hui a Pina amb l’alcaldessa de la localitat, María Ángeles Murria, amb qui ha tractat assumptes relacionats amb l’àrea de Benestar Social, que dirigeix la mateixa Puerta. Pel que fa a l’ajuda de transport, que se suma a altres per un valor de prop de 80.000 (fons Covid, fons de cooperació, plans d’ocupació i pla 135), ha assenyalat que “contribuir a connectar pobles i persones, així com acabar amb la bretxa digital, són un dels antídots més potents per a frenar el repte demogràfic al qual s’enfronta aquesta província”.

“Hem de créixer en serveis i qualitat de vida i començar a valorar els beneficis que té viure a l’interior”, ha afegit la vicepresidenta, qui ha valorat la posada en marxa aquest mateix any d’un macropaquet de subvencions a ajuntaments per a fer realitat, precisament, aquesta demanda dels municipis, la de guanyar i millorar en serveis públics. Per a això ha habilitat una partida d’1,4 milions d’euros.

A aquesta ajuda, cal afegir la del desenvolupament del servei de promoció de l’autonomia personal per a persones majors, que rep una aportació provincial de més de 7.000 euros.

Dintre de la seua ruta per l’Alt Palància, la vicepresidenta Puerta també ha visitat les localitats de Barraques i El Toro, on s’ha citat amb els responsables de serveis socials per a escoltar les necessitats d’aquests municipis en aquesta matèria. En el cas del Toro, Patricia Puerta ha visitat els que seran els futurs habitatges tutelats de la localitat, que donarà serveis als col·lectius més desafavorits. A més a més, també ha conegut “l’interessant patrimoni local, que sense cap dubte ha de convertir-se en un potent reclam turístic i social perquè la gent s’aproxime a l’interior de Castelló”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari