La Diputació destina 2 milions d'euros a la construcció del nou parc de Bombers d'Orpesa

La Diputació destina 2 milions d'euros a la construcció del nou parc de Bombers d'Orpesa
29/04/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, i l’alcaldessa d’Oropesa i diputada provincial, María Jiménez, han visitat hui els terrenys del futur nou parc de bombers que d’Orpesa que substituirà a les actuals instal·lacions que, pel pas del temps, han quedat xicotetes i cal renovar. La nova infraestructura, que requerirà una inversió de 2 milions d’euros, se situarà sobre una parcel·la de 6.000 metres quadrats que cedeix l’ajuntament de la localitat, situada en el Polígon de la Catalaneta. La superfície a construir és d’aproximadament 1.500 metres quadrats.

Segons ha explicat el president, en aquests moments l’Ajuntament està realitzant els tràmits administratius necessaris per a la formalització de la cessió del solar. Per part seua, el Consorci Provincial de Bombers ha previst una partida de 150.000 euros per a la redacció en el present exercici del projecte bàsic i del projecte d’execució, amb l’objectiu que les obres de construcció puguen iniciar-se en 2022.

Martí ha agraït “la disposició a col·laborar de l’Ajuntament d’Orpesa, amb la seua alcaldessa María Jiménez al capdavant”, perquè “quan les administracions es posen d’acord i avancen en la mateixa direcció, ix guanyant la ciutadania”.

Encara que no serà el de majors dimensions, per la seua ubicació, el futur nou parc d’Orpesa serà el de referència en la costa, en estar situat en una àrea turística que a l’estiu multiplica la seua població de manera exponencial. Les dimensions d’aquesta nova instal·lació disposaran d’espai per a albergar un camió escala de rescat, “molt necessari en la zona per la tipologia d’edificis existent, i que no té cabuda en l’actual parc”. També serà la seu de la Unitat de Rescat Aquàtica del Consorci.

Nova embarcació de rescat

Amb anterioritat a la visita als terrenys del futur parc, Martí ha presentat la nova embarcació de rescat del parc de bombers d’Orpesa, de 7,5 metres d’eslora, amb dos motors forabord de 150 Cavalls de Vapor, fabricada amb materials de baix pes i alta resistència, que ha suposat una inversió de 85.000 euros. Disposa d’una gran capacitat de maniobrabilitat i càrrega, que li permet operar en condicions desfavorables de vent i onatge d’altura. A més, incorpora un sistema de seguretat que s’activa en cas de bolcada perquè la barca torne a la posició de navegació.

És la quarta embarcació d’aquesta mena dels Bombers de Diputació, que ja compten amb dues a Nules i una a Benicarló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari