La Diputació duplica els fons directes als municipis de l'Alt Millars respecte a 2019 per a frenar la despoblació

La Diputació duplica els fons directes als municipis de l'Alt Millars respecte a 2019 per a frenar la despoblació
12/05/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, han visitat hui les poblacions de Fuentes de Ayódar i Ayódar en l’Alt Millars, on ha destacat que el llarg del present exercici la institució transferirà de manera directa als pobles de la comarca a través de diferents fons més de 3 milions d’euros, el doble que en 2019. Aquest augment de recursos és conseqüència de l’activació de nous fons que reforcen al Pla 135, com el de Cooperació Local, #ReactivemEmpreses, #ReactivemObres, el Pla Resistir o el Fons de Despoblació. Segons Martí, aquesta aportació incondicionada de fons “respon a la filosofia que va inspirar a l’equip de govern de la Diputació progressista de Castelló durant el procés de confecció dels comptes públics de 2021 de “activar un pressupost històric i excepcional per a un moment històric i excepcional com el que estem vivint amb la Covid-19 i la crisi que ha ocasionat”. Una aportació de fons que també és conseqüent “amb el reconeixement que fem de la majoria d’edat dels ajuntaments i de la seua capacitat de prendre decisions per si sols, de manera autònoma”.

Per al president, es tracta d’uns diners que té un objectiu molt clar: “ajudar al fet que els ajuntaments augmenten i milloren els serveis que es presten a la ciutadania perquè la despoblació no siga sinònim de desigualtat”.

Martí ha destacat que pobles de l’interior com Fuentes de Ayódar i Ayódar “tindran el seu lloc aquest diumenge amb motiu de la celebració del dia de la província, l’acte central de la qual es desenvoluparà en el Paranimf de la Universitat Jaume I, en una nova data, el 16 de maig, jornada en la qual es compleixen 199 anys de la creació de la Diputació de Castelló”.

El president ha aprofitat l’estada en aquests dos municipis de l’Alt Millars per a visitar les seus del Servei d’Autonomia de la Promoció Personal (antigues unitats de respir) i diferents obres del finançat amb càrrec al Pla 135, un recorregut que ha efectuat al costat dels alcaldes de Fuentes de Ayódar, Jordi Lucena, i d’Ayódar, Joaquín Ventura.

Fuentes de Ayódar

Entre les actuacions amb càrrec al Pla 135 de 2020 de Fuentes de Ayódar es troben el desmuntatge i reparació de la font situada en la plaça de l’Església i la millora dels accessos al parc infantil a l’entrada del poble, on es col·locarà una barana de ferro amb doble platina, i la protecció. També s’ha escomés la protecció del vial del camí a Torrechiva per a evitar arrossegaments i l’entrada d’aigües d’escolament en la zona en la qual es troba l’antic cementeri, on a vegades es registraven despreniments ossis.

La Diputació de Castelló transferirà a Fuentes de Ayódar en 2021 a través dels diferents fons activats 113.028 euros enfront dels 70.900 euros de 2019.

Ayódar

La visita d’obres del Pla 135 de la Diputació a Ayódar ha sigut la construcció de 52 nous nínxols en el cementeri municipal, amb la qual s’ha modernitzat l’estructura anterior i s’han emprés accions per a afavorir l’accés de persones amb mobilitat reduïda.

En el present exercici, la Diputació transferirà de manera directa a Ayódar fons per valor de 132.071 euros, enfront dels 70.900 euros de 2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari