La Diputació efectua la neteja del castell de Xivert i prepara intervencions per un valor de 40.000 euros per a assegurar la seua conservació

L’àrea de Patrimoni històric restaurarà el mur de l’Albacar i millorarà la seguretat del recinte amb la renovació de les baranes

La Diputació efectua la neteja del castell de Xivert i prepara intervencions per un valor de 40.000 euros per a assegurar la seua conservació
06/03/2021 -

La Diputació de Castelló ha realitzat una profunda neteja del recinte fortificat de Xivert, datat del segle X, a fi d’afavorir la seua conservació i el gaudi per part dels veïns i veïnes del municipi. Els treballs han estat desenvolupats per la brigada d’obres del Parc Mòbil i s’han prolongat durant vora quatre setmanes.

Aquesta campanya de neteja es duu a terme abans de la primavera per a deixar a punt la fortalesa per a l’arribada de visitants, que se sol veure incrementada de forma notable durant els mesos de calor. Perquè la naturalesa no torne a envair el recinte es realitzaran diverses actuacions de manteniment al llarg de l’any.

On s’ha posat més atenció ha estat en la neteja dels peus dels murs i els seus voltants, a fi d’evitar que el creixement d’espècies naturals danye les centenàries estructures de pedra.

El diputat del Parc Mòbil, Abel Ibáñez, ha afirmat que aquesta intervenció s’ha consensuat amb l’àrea provincial de Patrimoni històric, la qual s’encarrega de la gestió d’aquest castell propietat de la Diputació de Castelló.

40.000 EUROS D’INVERSIÓ EN 2021

La neteja i condicionament de l’entorn del castell no serà l’única actuació que la Diputació portarà a terme aquest 2021 al fortí de Xivert. Tal com ha recordat la diputada de Patrimoni històric, Ruth Sanz, enguany s’han pressupostat 40.000 euros en millores per a tot el conjunt històrics. Així doncs, la major part de la inversió es destinarà a la consolidació d’un tram del mur de l’Albacar del castell, que s’ha vist recentment afectat per despreniments. A més també es renovaran i es repintaran les baranes de protecció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari