La Diputació està disposada a avançar fons perquè les obres de rehabilitació del col·legi de Penyeta Roja s'inicien en finalitzar el present curs

Patricia Puerta recorre al pla Edificant de la Conselleria d’Educació per a agilitar tràmits i aconseguir que les remodelades instal·lacions entren en servei a l’inici del curs 2022-2023.

La Diputació està disposada a avançar fons perquè les obres de rehabilitació del col·legi de Penyeta Roja s'inicien en finalitzar el present curs
03/11/2020 -

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, sol·licita que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport done llum verda a la rehabilitació integral del Centre d’Integrat de Tecnificació Esportiva de Penyeta Roja (CITD) conforme al programa Edificant perquè les obres es puguen iniciar a la finalització del curs acadèmic 2020-2021 i l’edifici estiga remodelat i plenament operatiu al setembre de 2022. És la proposta que Puerta li ha traslladat al director territorial de la conselleria a Castelló, Alfred Remolar, a qui ha transmés la necessitat de «actuar amb celeritat atés que en el centre no s’han realitzat actuacions significatives des que obrira les seues portes al gener de 1986». També ha transmés la necessitat que s’aprofite l’ocasió «per a modernitzar l’immoble dotant-lo tecnològicament».

La vicepresidenta ha explicat que «ens interessa recórrer a la via Edificant perquè ens permetrà escometre la rehabilitació del CITD en un menor termini de temps». Del que es tracta és de «seguir el procediment que ja utilitzen molts ajuntaments, de manera que la Diputació es compromet a avançar fons per a la realització d’unes obres que posteriorment seran compensats per la conselleria». És un moviment que compta amb el beneplàcit de l’AMPA perquè comporta la instal·lació d’aules prefabricades en el propi complex de Penyeta Roja perquè les alumnes i els alumnes puguen continuar utilitzant les seues instal·lacions esportives. Puerta estima convenient «agilitar al màxim els tràmits» perquè «les obres acaben dins del termini i en la forma escaient i la utilització de l’edifici remodelat siga una realitat a l’inici del curs acadèmic 2022-2023».

El CITD compta amb 235 alumnes i alumnes de tota la la província, d’edats compreses entre els 11 i 16 anys, que cursen des de 5é d’Educació Primària fins a 4t de l’ESO. Per a accedir al CITD és obligatòria la superació d’unes proves físiques i estar en possessió d’un bon currículum acadèmic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari