La Diputació estudia novetats en el Pla 135 per a reforçar el poder de decisió dels ajuntaments

La Diputació estudia novetats en el Pla 135 per a reforçar el poder de decisió dels ajuntaments
16/10/2020 -

La Diputació de Castelló estudia introduir novetats en les bases del pla 135 de 2021 “per a donar més autonomia als municipis a l’hora de decidir on destinen els diners que reben d’aquesta institució”. Així s’ha expressat el president, José Martí, després de compartir opinions amb els alcaldes d’Artana, Eslida i Betxí, les dues poblacions en les que Martí ha fet hui parada per a comprovar el grau d’execució de les obres emmarcades dins del pla d’obres i serveis de la Diputació Provincial.

Entre aquestes novetats, Martí ha mencionat la proposta de flexibilitzar les bases perquè els municipis puguen destinar un major percentatge dels fons destinats a despesa corrent, que enguany s’ha fixat en un màxim del 50%. “L’objectiu és que els municipis, a banda que disposen de més recursos per a millorar els seus serveis públics, puguen apostar pel desenvolupament projectes basats en la innovació social, la sostenibilitat i la digitalització, punts clau per a rebre el recolzament europeu”.

Aquest canvi es sumaria a les novetats introduïdes en la convocatòria de 2020 “i que també van ser fruits del consens i de l’escolta activa amb els ajuntaments”, segons ha apuntat el diputat de Concertació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet. Així doncs, Huguet ha posat en valor aspectes com la discriminació positiva en favor dels municipis amb menys població, que enguany han rebut una quantitat major, i s’ha referit a que els ajuntaments ja no deuen tornar els diners de les baixes de contractació.

116.000 EUROS INVERTITS A ESLIDA I ARTANA

Tant el president de la Diputació com el diputat Ximo Huguet han fet aquestes declaracions aprofitant la ruta de visites per obres del pla 135 a Artana i Eslida, on s’han destinat un total de 116.000 euros en actuacions urbanes.

En la primera parada, a Artana, ambdós mandataris, junt amb l’alcalde Enrique Vilar, s’ha desplaçat al carrer del Calvari per a comprovar el transcurs dels treballs de pavimentació de l’últim camí de terra amb el que comptava el municipi. L’actuació ha tingut un cost de 46.000 euros i millorarà la qualitat de vida i els serveis dels veïns de la zona alta de la localitat.

Pel que fa a Eslida, s’està executant a càrrec de la Diputació de Castelló el projecte de renovació del carrer de Sant Vicent, que comptava amb el ferm molt deteriorat. Tal i com ha explicat l’alcaldessa de la localitat, Lucía Doñate, s’està actualitzant el paviment del vial i s’ha renovat tota la instal·lació de sanejament d’aigües per un import de 70.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari