La Diputació impulsa amb 100.000 euros el creixement de cinc 'startups' de la província amb el programa 'Òrbita'

La institució aposta de la mà del CEEI Castelló per radicar a les comarques empreses del sector de la innovació

La Diputació impulsa amb 100.000 euros el creixement de cinc 'startups' de la província amb el programa 'Òrbita'
04/12/2020 -

El programa d’acceleració d’empreses de la Diputació de Castelló i el CEEI Castelló, Òrbita, ha tancat aquest divendres la seua tercera edició amb la presentació dels 10 plans de creixement empresarial finalistes davant inversors internacionals i l’elecció dels cinc guanyadors, els quals s’han fet amb un suculent premi de 20.000 euros per a fer créixer el projecte aportats per la institució provincial. Aquesta dotació, que suma 100.000 euros, ha sigut aportada íntegrament per la Diputació Provincial.

Segons ha quedat plasmat en l’acta del jurat, han resultat premiats les startups ‘Cocircular’, que promou el reciclatge dels residus generats a la construcció; ‘Internxt’, per la creació d’un servei d’emmagatzemament ultrasegur en el núvol’; ‘Next’, per la venda de motocicletes elèctriques; ‘Tadoo’, en considerar positivament la posada en marxa d’una nova plataforma de missatgeria completament xifrada per a empreses; i ‘Talentoo’, que proposa una nova plataforma de selecció de personal.

En el transcurs de l’acte de cloenda, Martí ha lloat el format d’Òrbita “per posar, una vegada més, el focus en l’establiment de noves companyies del sector de la innovació en la província de Castelló. Per a Martí “cal seguir treballant en aquesta direcció, perquè la creació de valor diferencial és clau per a potenciar la nostra competitivitat”. En aquest sentit, ha reconegut el paper mentors, grups inversors i el CEEI Castelló per compartir amb la corporació provincial la missió d’apoderar Castelló i el seu teixit empresarial”.

Adreçant-se als equips participants, José Martí els ha felicitat per haver donat el pas d’emprendre, “que no sempre és fàcil”, i per haver donat la lliçó a tothom de que “davant les adversitats hi ha que prendre la iniciativa i encarar amb motivació i creient en el nostre potencial tot allò que se’ns col·loque per davant”

UN PROGRAMA EN CREIXEMENT

Des de la direcció s’han compartit xifres que conviden a pensar en un futur “molt prometedor” per al format. Així doncs, només contant les edicions de 2018 i 2019 s’han registrat més de 200 candidatures, 20 empreses participants i s’ha finançat 10 projectes guanyadors. “Si parlem d’inversió pública, dels 200.000 euros que hem invertit en aquests dos anys podem confirmar que s’han multiplicat considerablement fins a arribar a una xifra acumulada de negoci del voltant de cinc milions d’euros, el que ha generat un total de 98 nous llocs de treball”.

Martí ha assegurat la continuïtat en 2021 d’aquest format i ha confirmat que es prioritzaran aquelles idees professionals que basen la seua seu i que desenvolupen la seua activitat innovadora en les comarques de l’interior de Castelló. Paral·lelament, el diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha anunciat que el suport provincial a aquesta iniciativa “es vorà ampliada l’any que ve amb un augment del pressupost, que ve motivat per la seua importància a l’hora de radicar empreses innovadores a la nostra terra”.

En l’entrega dels guardons han estat presents, per part de la Diputació, el president José Martí i el diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, mentre que per part del CEEI han assistit el seu nou màxim representant, Alfredo Cebrián, i el director Justo Vellón.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari