La Diputació impulsa l'obertura de sis noves botigues multiservei en municipis en risc de despoblació

Martí: «Fomentem l’existència de serveis bàsics en tots els racons de la província i la generació d’activitat econòmica amb la seua gestió»

La Diputació impulsa l'obertura de sis noves botigues multiservei en municipis en risc de despoblació
25/07/2021 -

La Diputació de Castelló promourà en els pròxims mesos la creació de botigues multiservei en sis municipis de la província en risc de despoblació, que ja disposen del vistiplau de la Junta de Govern per a la concessió de les subvencions, que aconseguiran els 55.000 euros, ajudes que estan destinades a localitats que no compten amb cap punt de venda d’aliments.

“Un dels reptes d’aquesta institució és estar al costat dels municipis més xicotets, que són els que requereix del suport de la Diputació per a disposar de serveis bàsics”, ha assenyalat el president de la institució provincial, José Martí, qui incideix en què el repte és que tothom tinga garantit l’accés als productes bàsics prop de casa”.

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha explicat per la seua part que amb aquestes subvencions «des de la Diputació fomentem l’existència de serveis bàsics en tots els racons de la província i la generació d’activitat econòmica amb la seua gestió». Les localitats que estrenaran enguany els comerços són Xodos, Olocau del Rey, la Todolella, Aín, Ares del Maestrat i l’Alcúdia de Veo. Tots ells coincideixen que tenen una població inferior a 200 habitants.

L’import de la subvenció s’haurà de destinar a obres de condicionament del local en el qual se situarà la botiga i l’equipament necessari per a posar-la en marxa.

Pérez ha recordat que «l’obertura d’aquests establiments va d’acord amb la nostra filosofia de govern d’incrementar la quantitat i la qualitat dels serveis que es presten a l’interior per a afrontar el repte demogràfic». «Sense serveis no hi ha futur en el món rural», ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari