La Diputació incrementa un milió d'euros la inversió en conservació de carreteres

La Diputació de Castelló incrementarà en 955.000 euros el seu pressupost per a la conservació i manteniment de carreteres en el període 2018-2021 en assumir la titularitat de nou carreteres municipals. Segons ha explicat el diputat Santi Pérez, “es tracta d’una decisió conseqüent amb la filosofia que inspira a la Diputació progressista de Castelló d’estar al costat dels ajuntaments per a contribuir a la millora de la qualitat de vida de les seues ciutadanes i ciutadans”. És important destacar que “parlem de xicotets ajuntaments que no tenen capacitat econòmica per a fer front al cost que representa mantindre les carreteres en unes condicions òptimes de seguretat viària”.

Aquest increment pressupostari suposa que la Diputació de Castelló invertirà en el període 2018-2021 prop de 13 milions d’euros en la gestió, manteniment, conservació i modernització de la xarxa de carreteres de la província. Entre altres actuacions, s’abordarà la millora de l’estat de la CV-127 i l’accés a la Cuba des de CV-120 al límit de la província de Terol, homogeneïtzant les característiques del pont que connecta amb Terol i renovant la senyalització de la carretera. A més, s’adequarà i millorarà la seguretat viària en la CV-218, la carretera de Soneja a Almedíjar, així com també es reforçaran en la CV-221 els accessos a Sot de Ferrer, ja que l’accés sud es troba en un estat deficient, amb una precària senyalització vertical i cartelleria.

Les carreteres incorporades a la responsabilitat de la Diputació són les següents: CV-112 accés a Xert; CV-116 accés a Ares del Maestrat; CV-119 accés a Villores; CV-127 accés a la Cuba; CV-172 accés a Benafigos; CV-178 accés a Villahermosa del Rio; CV-218 Soneja-Almedíjar; CV-221 Accessos a Sot de Ferrer o CV-240 Barracas- el Toro.