La Diputació invertirà més d'1,58 milions d'euros en 2021 en actuacions de Medi Natural

María Jiménez destaca els prop de 960.000 euros que es destinaran al Pla Provincial Contra els Mosquits i una línia d’ajudes als ajuntaments dotada amb 350.000 euros

La Diputació invertirà més d'1,58 milions d'euros en 2021 en actuacions de Medi Natural
06/12/2020 -

La Diputació de Castelló invertirà 1.583.278 euros en 2021 en l’àrea de Medi natural, dels quals prop de 960.000 euros aniran destinats al Pla Provincial Contra els Mosquits que la institució manté actiu els dotze mesos d’any. Ho ha anunciat la diputada responsable del departament, María Jiménez, qui ha explicat que la principal novetat del pròxim exercici serà la unificació de les diverses ajudes a ajuntaments en una única línia dotada amb 350.000 euros per a simplificar el treball dels serveis tècnics municipals.

Es tracta d’un capítol en el qual estan contemplades les ajudes per a la redacció de plans de prevenció d’incendis forestals en xicotets municipis, d’arbres monumentals i singulars, paratges naturals, espais urbans degradats i senderes municipals.

Una altra de les novetats de 2021 serà l’habilitació d’una partida de 70.000 euros per a subvencionar les activitats realitzades per entitats que realitzen activitats en l’àmbit i de la conservació, millora i posada en valor del medi natural provincial, i una altra de 10.000 euros per a activitats d’educació ambiental en zones de marjal. A més, l’any vinent la Diputació passarà a ser part integrant de l’Associació de Municipis Forestals de la Comunitat Valenciana, (AMUFOR), a la qual subvencionarà amb 15.000 euros.

María Jiménez s’ha referit a la importància de les polítiques impulsades des de la seua àrea, «imprescindibles per a posar en valor el ric patrimoni natural que atresora la província de Castelló, la cura de la qual, millora i promoció està íntimament connectat amb les nostres possibilitats de desenvolupament turístic i de generació d’activitat econòmica». Mesures que «també han de contribuir a la recuperació i reactivació de les nostres comarques».

Finalment, la diputada ha destacat que la institució manté actiu durant tot l’any el Pla Provincial Contra els Mosquits «per a contindre i minimitzar l’eclosió que a causa del canvi climàtic es produeix en moments puntuals».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari