La Diputació inverteix 100.000 euros en ajudes a federacions i associacions provincials del sector primari

Pérez afirma que la institució provincial ha de donar suport a l’agricultura, la ramaderia i la pesca perquè són ”un important pilar de la nostra economia”

La Diputació inverteix 100.000 euros en ajudes a federacions i associacions provincials del sector primari
10/11/2021 -

La Diputació de Castelló ha aprovat la concessió d’una línia d’ajudes dotada de 100.000 euros destinada a agrupacions municipals i federacions i associacions provincials representatives del sector primari per a la realització d’activitats de formació, assessorament i promoció.

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha afirmat que aquestes ajudes ”se sumen a totes les accions que s’han dut a terme en aquesta nova Diputació, que donen suport a la formació i la promoció de la nostra excel·lent agricultura i ramaderia autòctona”. Sobre aquest tema, Pérez ha explicat que des de la institució provincial ”és el nostre deure cuidar i ajudar al nostre sector primari, que és un important pilar de la nostra economia”.

Així, la institució provincial dona suport a aquelles activitats la finalitat de les quals siga incrementar el coneixement, el consum i la promoció dels productes autòctons. D’aquesta manera, cinc organitzacions relacionades amb el sector primari s’han adherit a aquestes subvencions. Mitjançant aquestes ajudes, la Federació per al desenvolupament territorial de la província de Castelló (FEDETCAS) desenvoluparà polítiques territorials i assessorarà els Grups d’Acció Local (GAL) i Grups d’Acció Local de Pesca (GALP) per al seu correcte funcionament.

La Delegació territorial de Castelló de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana perfeccionarà la gestió, tramitació, assessorament tècnic i jurídic i prepararà cursos de formació. Per part seua, l’Associació per a la diferenciació i posada en valor de la qualitat de les Clemenules, impulsarà el cultiu de clemenules i assessorarà les entitats.

La Federació provincial de confraries de pescadors de Castelló (FEDCOPESCA), assessorarà tècnicament i jurídicament a les confraries per a dotar-les de recursos i coneixements. Finalment, l’Associació de ramaders de remugants de Castelló (RUMICAS), assessorarà la gestió tècnica i comercial i promourà la formació continuada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari