La Diputació involucra tot el sector de les arts escèniques en el seu projecte per a apropar la cultura als 135 municipis de la província

L’àrea de Cultura, dirigida per Ruth Sanz, invertirà 400.000 euros en el patrocini d’activitats culturals a totes les localitats de Castelló

La Diputació involucra tot el sector de les arts escèniques en el seu projecte per a apropar la cultura als 135 municipis de la província
16/04/2021 -

El Circuit Cultural Provincial comença a prendre forma. L’aposta estrella de la ‘Nova Diputació’ per a democratitzar la cultura i apropar-la als 135 municipis de la província arrancarà enguany amb força amb un pressupost de 400.000 euros. Una «ambiciosa inversió» amb la que el departament de Cultura contribuirà a programar activitats culturals en tots els pobles de Castelló.

Des del punt de vista de la diputada de l’àrea, Ruth Sanz, aquesta proposta «vindrà a beneficiar en especial les localitats més xicotetes que, per qüestions econòmiques, no poden permetre’s iniciatives culturals reconegudes».

La finalitat d’aquesta proposta és doble, per una banda, la d’universalitzar l’accés a la cultura a tots els pobles amb el patrocini d’una actuació i, per altra, democratitzar la borsa d’espectacles de la Diputació. Sanz ha incidit molt en aquest punt, ja que el nou catàleg de propostes que s’oferiran als ajuntaments es nodrirà de propostes recollides a través d’una convocatòria pública». La diputada pretén així «que totes empreses de les arts escèniques tinguen la mateixa oportunitat a l’hora de treballar amb nosaltres».

Un dels punts claus d’aquesta iniciativa és que tots els espectacles que impulsarà aquests circuit cultural seran de companyies radicades a la província, a mode de recolzament a un sector «que especialment ho està passant mal per la cruesa de la crisi». En aquest sentit, Sanz ha recordat que en tot moment s’ha comptat amb l’assessorament del teixit empresarial cultural, «amb els quals hem volgut comptar per a modelar la idea del circuit cultural provincial i que tothom el senta com a propi».

Ruth Sanz ha destacat que un dels papers de la Diputació «és el de promoure la cultura en tots els seus àmbits als 135 municipis de Castelló, ja que es tracta d’una activitat que genera riquesa i ocupació i que serveix per a augmentar la cohesió i potenciar la imatge de la província activa, dinàmica i viva».

LES ADHESIONS AL CIRCUIT, PRÒXIMAMENT

La diputada de Cultura ha anunciat aquest migdia que els municipis de la província que vulguen formar part del circuit podran fer-ho en qüestió de dies amb el llançament de la convocatòria. El termini per a adherir-se serà de 10 dies a partir de la publicació de l’extracte en el Butlletí Oficial de la Província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari