La Diputació projecta un depòsit d’aigua de 1.000 m³ per assegurar l’abastiment a Xodos

La infraestructura compta amb un pressupost de 160.000 euros i començarà a construir-se a finals d’aquest any

La Diputació projecta un depòsit d’aigua de 1.000 m³ per assegurar l’abastiment a Xodos
03/07/2020 -

La Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Xodos ultimen els detalls per a la construcció d’un depòsit d’acumulació d’aigua potable en la localitat amb una capacitat de mil metres cúbics (1.000.000 de litres) amb l’objectiu de garantir el subministrament al veïnat en èpoques de sequera i augment de la població, com és el cas de l’estiu. L’obra, que s’iniciarà a finals d’aquest 2020, compta amb un pressupost de 160.000 euros.

El diputat de Cicle integral de l’Aigua, Ignasi Garcia, ha explicat que «aquesta actuació s’emmarca en el Pla Director de l’Aigua de la Diputació, que té com a objectiu assegurar l’abastiment d’aquest bé essencial a tot el territori, sense la necessitat de recórrer periòdicament al subministrament mitjançant cisternes d’aigua per la manca de capacitat de l’actual instal·lació». De fet, Garcia ha informat que l’ens supramunicipal ha invertit, des de l’any 2016, 80.000 euros en abastiments per cisterna, mitjançant les partides destinades a emergències hídriques. «Es tracta, per tant, d’una inversió que no només assegurarà la gestió eficient del cicle de l’aigua sinó també dels diners públics», ha defensat.

Per la seua banda, l’alcalde de la localitat, Augusto Solsona, ha explicat que «la situació ve donada perquè l’única captació d’aigua per al poble és el brollador Fontanal, que abastix un cabal continu encara que molt xicotet al llarg de l’any que actualment no tenim la capacitat d’emmagatzemar». «Amb aquesta nova infraestructura podrem donar resposta a la demanda d’aigua al municipi, que es multiplica fins a quatre vegades durant les vacances estivals, i aprofitarem recursos hídrics que ara mateix estem deixant perdre», ha considerat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari