La Diputació rep més de 3 milions d'euros de la Generalitat per al manteniment dels centres educatius de Penyeta Roja

La Diputació rep més de 3 milions d'euros de la Generalitat per al manteniment dels centres educatius de Penyeta Roja
16/10/2020 -

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló ha aprovat la signatura de sengles convenis amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per al manteniment del Centre Integrat de Tecnificació Esportiva (CITD) i del Centre d’Educació Especial en el Complex de Penyeta Roja durant l’exercici de 2020. En virtut d’aquests acords, el departament d’Educació de la Generalitat Valenciana transferirà a la Diputació la quantitat de 3.045.321 euros per a fer front a les despeses de personal, material, menjador i transport escolar. La quantitat assignada al Centre Integrat de Tecnificació Esportiva és d’1.927.130 euros i al d’Educació Especial 1.118.191 euros.

Segons ha explicat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, el Centre Integrat de Tecnificació Esportiva compta amb 235 alumnes i alumnes de tota la la província, d’edats compreses entre els 11 i 15 anys, que cursen des de 5é d’Educació Primària fins a 4t de l’ESO. Per a accedir al CITD és obligatòria la superació d’unes proves físiques i estar en possessió d’un bon currículum acadèmic. Les alumnes i alumnes que ho necessiten poden allotjar-se en el mateix complex en el qual estudien. “És un centre de prestigi, pedrera de l’esport provincial, que fomenta els valors de l’esforç, el respecte i la companyonia”.

Per part seua, el Centre d’Educació Especial compta amb 85 alumnes i alumnes amb discapacitat greu i profunda, que requereixen suports d’alta intensitat, i que tenen unes edats compreses entre els 3 i els 24 anys. La vicepresidenta Puerta ha destacat “la gran labor social que realitzen les treballadores i treballadors d’aquest centre, que donen el millor de si cada dia perquè l’alumnat puga inserir-se laboralment o adquirir el major grau possible d’autonomia personal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari