La Diputació recuperarà els grups de treballs amb els ajuntaments per a incrementar l'efectivitat de la campanya antimosquits

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, recorda que el Pla Provincial es manté actiu tot l’any i que la maquinària ja està preparada per a actuar en marjals i zones amb aigua estancada

La Diputació recuperarà els grups de treballs amb els ajuntaments per a incrementar l'efectivitat de la campanya antimosquits
09/05/2021 -

La Diputació de Castelló recuperarà enguany les trobades amb tècnics municipals i representants polítics per a articular la campanya provincial contra els mosquits, que compta amb un pressupost que supera el milió d’euros. La diputada de Medi Natural, María Jiménez, pretén així sumar forces amb els municipis “perquè les accions que duguem a terme siguen més efectives i reduïsquen l’afecció dels dípters en les persones”.

La proposta, que encara s’està ultimant, suposarà la reactivació -després d’anys d’inactivitat- dels grups de treball amb els municipis, “que són, al cap i a la fi, els que millor coneixen el terreny dels seus termes i els que millor ens poden assenyalar on cal intervenir per a eliminar els focus de proliferació de mosquits o evitar que les larves es facen adultes”.

A més, la diputada María Jiménez continua mantenint trobades amb la Universitat de València per a abordar la campanya de fumigacions de l’estiu. Els contactes s’estan efectuant amb el catedràtic Ricardo Jiménez, qui assumeix la direcció tècnica del Pla Provincial contra els Mosquits.

FUMIGACIONS EL MES DE MAIG

Però abans dels mesos de major activitat s’intervindrà en cas que siga necessari. Jiménez ha explicat que el dispositiu es troba actiu durant tot l’any i que, sempre que els indicadors de risc augmenten, s’actuarà “de manera immediata”. Respecte als efectes que puguen causar les pluges registrades el mes d’abril ha manifestat que “estem vigilant tots els punts calents de la província, especialment les zones de marjal, per a detectar la creació de ‘nius’ de dípters i tractar de liquidar-los”.

La maquinària antimosquits ja està mobilitzada, com és el cas del nou vehicle amfibi que permet introduir-se en zones d’aiguamolls i punts on la mà de l’home no arriba.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari