La Diputació estudia recórrer la sentència del TSJ que l'obliga a pagar 531.000 euros pel patrocini del torneig de golf que van impulsar els governs del PP

El tribunal ha condemnat a la institució provincial per incomplir el conveni de patrocini del Masters-Castelló Costa de Azahar de fa 10 anys i no abonar 531.000 euros a la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana”

La Diputació estudia recórrer la sentència del TSJ que l'obliga a pagar 531.000 euros pel patrocini del torneig de golf que van impulsar els governs del PP
30/01/2021 -

La secció cinquena de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha fet pública una sentència en la qual condemna a la Diputació de Castelló a pagar-li a la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) la quantitat de 531.000 euros en concepte d’una factura derivada de la seua aportació com a copatrocinador en l’esdeveniment Masters-Castelló Costa Azahar de 2011.

La Diputació venia copatrocinant aquest torneig des de 2008 juntament amb la Generalitat. En concret, l’entitat provincial va pagar a Match Golf Consulting un total d’1.433.000 euros a través de quatre contractes de patrocini: en 2008, 348.000 euros; en 2009, 352.872 euros, en 2010, 361.827 euros i en 2011, 364.722 euros. Al conveni de col·laboració amb la SPTCV se li va afegir una addenda, en 2012, per la qual totes dues institucions es comprometien a pagar, a més de la quantitat fixada en el conveni inicial, una aportació extra de 3.540.0000 euros per a compensar la falta de patrocinadors privats en aquest esdeveniment.

La societat pública de la GVA va procedir a pagar aquesta quantitat mitjançant dues transferències: 3.009.000 euros corresponents a la seua part, i 531.000 euros que li corresponien a la Diputació, que mai va arribar a abonar. Segons recull la sentència, quan se li va reclamar aquest import per via judicial la resposta va ser que no consta “en les actes de Junta de Govern i Ple de l’administració provincial, així com en el llibre de decrets del president cap acord de compromís de despesa».

La sentència afirma que, encara que la gestió siga de 2012, és l’actual Diputació la que ha de pagar ara aquests diners perquè es tracta del “compliment d’un conveni (…). En aquests convenis s’ha pactat, de manera clara i inequívoca, que han de transferir unes determinades quantitats, en uns terminis concrets. En aquest supòsit l’obligació ha sigut satisfeta durant les primeres anualitats incomplint-se el conveni en relació amb l’última anualitat reclamada en aquest litigi, adduint-se com a motiu de l’incompliment, falta de consignació pressupostària”.

Davant aquesta sentència, el portaveu del grup socialista en la Diputació, Santi Pérez, avança que l’equip de govern “està estudiant totes les vies legals de recurs”. Per a Pérez, estem davant un “un exemple més, de molts, de la nefasta gestió del Partit Popular”. “Alguns dels diputats que ara s’atreveixen a donar-nos lliçons de bon govern, formaven part de l’equip de govern que va signar un conveni que després no van tramitar, ni van consignar en el pressupost, ni van pagar”. “Aquesta és l’herència que ens ha deixat el Partit Popular. Enmig d’una pandèmia, amb més de mig milió d’euros es podria ajudar a moltes famílies, a moltes empreses. És diners perduts per a tota la província” ha conclòs.

Per part seua, el portaveu de Compromís en la Diputació, Ignasi Garcia, ha assenyalat que aquesta és «una més entre totes les despeses que la societat castellonenca hem heretat dels governs del PP». Per al valencianista, «resulta sorprenent que diguen que casos com aquest so ‘del passat’», quan «la Diputació té pendent també de cobrament 200.000 euros de l’extinta Canal 9 per patrocinis de retransmissions d’actes taurins i la Generalitat va haver de pagar quatre milions d’euros pel projecte de golf del popular Rafael Blasco». «Les sentències judicials són la constatació del mal que ha fet la dreta al País Valencià i que encara paguem la ciutadania», ha conclòs Garcia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari